• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dita Rietuma dažādās darbavietās saņēmusi ap 50 000 eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 12:53, 30.03.2020 8


Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma pērn algā saņēmusi 24 501 eiro, kas ir par gandrīz 400 eiro mazāk nekā 2018.gadā, liecina Valsts ieņēmuma dienesta publicētā amatpersonas deklarācija.


Foto: LETA

Pirms diviem gadiem Rietuma kā Nacionālā Kino centra vadītāja algā saņēma 24 890 eiro, kā lektore Rīgas Stradiņa universitātē - 13 220 eiro, savukārt kā pētniece Latvijas Kultūras akadēmijā - 3895 eiro.

Strādājot Rīgas Stradiņa universitātē par docenti, Rietuma pērn algā saņēma 15 272 eiro, bet strādājot par pētnieci Latvijas Kultūras akadēmijā viņa saņēma 3583 eiro.

Rietuma saņēmusi arī honorārus no tādiem uzņēmumiem kā "Rīgas nami", "Izdevniecība Dienas Mediji", "Kultūras projektu aģentūra "Indie"", "Dienas grāmata", "Vidzemes koncertzāle", kā arī no citām iestādēm. Kopējā honorāros saņemtā summa sasniedz nepilnus 8000 eiro.

Deklarācijā kā citi ienākumi norādīti līdzekļi 1227 eiro apmērā, kas saņemti no "Jaunā Rīgas teātra", Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas pilsētas pašvaldības. Tāpat pagājušajā gadā viņa veikusi pārdošanas darījumu par 12 300 eiro.

Rietumai kopīpašumā pieder dzīvoklis, zeme un ēkas Rīgā, bet paši pieder zeme Vērgales pagastā, kā arī zeme un ēkas Rojas novadā. Tāpat Nacionālā Kino centra vadītājai ir 2007.gada vieglā automašīna "Nissan X-Trail". Viņa deklarējusi arī uzkrājumus 9800 eiro apmērā "Swedbank".

Pērn Rietuma bijusi valdes locekle nodibinājumā "Kinoskola", "Normunda Naumaņa biedrībā" un biedrībā "Miera 91".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Lasiet arī

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.

Kultūra 44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.