• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tas ir murgs! Vīrietis apēdis 120 000 dolāru vērtu banānu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 19:45, 08.12.2019 1


Maiami mākslas izstādē "Art Basel" vīrietis apēdis vismas 120 000 ASV dolāru, pēc citiem vērtējumiem - pat 150 000 - vērtu mākslas darbu, ko veido ar santehnikas līmlenti pie sienas pielīmēts banāns.



Performanču mākslinieks Deivids Datuna publiskoja video ar nosaukumu "Izsalcis mākslinieks", kurā redzams, kā viņš pieiet pie instalācijas "Comedian" ("Komiķis"), paņem no sienas banānu un to apēd, kamēr viņu vēro vairāki pārsteigti skatītāji.

"Es mīlu Maurīcio Katelana mākslu, un man patiešām patīk šī instalācija. Tā ir ļoti garšīga," pie videoieraksta vietnē "Instagram" norādīja Datuna.

Apēstais banāns bija daļa no itāļu mākslinieka Maurīcio Katelana instalācijas. Katelana slavenākais darbs ir funkcionējošs 18 karātu zelta tualetes pods, kas rudenī tika nozagts no mākslas izstādes Lielbritānijas Blenemas pilī, kur dzimis Vinstons Čērčils.

Piektdien mākslas galerija "Perrotin" par vismaz 120 000 ASV dolāru pārdeva trīs banāna instalācijas versijas, izraisot plašu rezonansi un pretrunīgus viedokļus mākslas pasaulē.

"Viņš neiznīcināja mākslas darbu. Ideja ir banāns," sacīja "Perrotin" muzeju attiecību direktors Lusjēns Terrass.

Viņš norādīja, ka pircēji iegādājās autentiskuma sertifikātu, kas sniedz viņiem idejas īpašumtiesības, bet banānus instalācijā ir paredzēts nomainīt.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Lasiet arī

Ekonomika Uzņēmējdarbība attīstījās Zemgalē, iztērējot gandrīz miljonu eiro (+VIDEO)

Projektā tika atbalstīti ne tikai biznesu īpašnieki, bet arī pašvaldību speciālisti.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).