• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šogad sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā samazinājās par 0,1%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 14:43, 12.03.2024


Šī gada februārī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu vidējā cena palielinājās par 0,1%, bet 2024.gada pirmajos divos mēnešos dzīvokļu cenas kopumā samazinājās par 0,1%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.


Foto: LETA

Februārī sērijveida dzīvokļu vidējā cena pakāpās līdz 849 eiro par kvadrātmetru. Cenas bija par vidēji 48% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Salīdzinot ar 2023.gada sākumu, cenas bija zemākas par 7%.

Pārskatā teikts, ka 2024.gada februārī sērijveida dzīvokļu cenu lejupslīde apstājās. Februārī konstatēts neliels dzīvokļu cenu pieaugums, kas nav novērots kopš pagājušā gada aprīļa. Lielākajā daļā no Rīgas mikrorajoniem novērojamas nelielas pozitīvas cenu svārstības, un sērijveida dzīvokļu mikrorajonos cenas pašlaik vērtējamas kā stabilas.

Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš 2024.gada sākuma dzīvokļu cenas lielākoties nedaudz pazeminājās. Lielākais cenu samazinājums kopš pagājušā gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Vecmīlgrāvī un Mežciemā - par 0,4%. Citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas 2024.gadā vai nu saglabājās nemainīgas, vai arī minimāli pieauga.

Februārī sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena vienistabas dzīvokļiem palielinājās par 0,2%, divistabu dzīvokļiem - par 0,4%, bet trīsistabu dzīvokļiem - par 0,1%. Četristabu dzīvokļu vidējā cena februārī samazinājās par 0,1%.

Februārī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās konstatētas minimālas izmaiņas. Rīgas lielākajos mikrorajonos lielākoties tika novērotas nelielas, pozitīvas cenu svārstības. Būtiskākais cenu pieaugums novērots Ķengaragā, kur cenas mēneša laikā palielinājās par 0,5%. Atsevišķos mikrorajonos - Pļavniekos un Purvciemā - novērotas negatīvas cenu svārstības. Tāpat vairākos mikrorajonos februārī cenu izmaiņas nav novērotas vispār.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas februārī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās 1066 eiro par kvadrātmetru. Viena kvadrātmetra zemākā vidējā cena februārī bija Bolderājā - 646 eiro par kvadrātmetru, kas februārī nedaudz palielinājās.

Februārī dārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 51 000 līdz 55 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 29 000 līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 28 000 līdz 43 000 eiro atkarībā no mikrorajona.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Medijs: Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15

Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15, tostarp Rīgā ir seši Krievijai piederoši nekustamie īpašumi un divi Baltkrievijai piederoši nekustamie īpašumi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju platforma "Lsm.lv".

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.

Ekonomika Sankcijām pakļautu personu īpašumiem noteikts paaugstināts nodoklis

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli", ar kuru sankcijām pakļautu personu īpašumiem noteikts 10% nekustamā īpašuma nodoklis un atcelti atvieglojumi.

Ekonomika Rīgas nekustamo īpašumu tirgū gads sācies ar izaugsmi - pētījums

Nekustamo īpašumu sludinājumu portālos gads sācies ar izaugsmi - pieaugušas pārdošanas cenas visās būtiskākajās nekustamo īpašumu kategorijās, arī sērijveida dzīvokļiem, janvārī kāpušas arī prasītās īres maksas, informē "Bigbank" pārstāvji, atsaucoties uz nekustamo īpašumu analīzes rīka "Cenu banka" apkopotajiem datiem.