• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


EM: Latvijas būvniecības nozarē ienāks ievērojamas investīcijas (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 12:09, 10.03.2024


Sektors ir piedzīvojusi virkni satricinājumu pēdējo gadu laikā, pauž V.Valainis.


Bijušā tehnikuma ēka Briāna ielā par ES līdzekļiem tiek pārbūvēta par jauniešu jaunrades centru.

Kāpums investīcijās bijis pateicoties būvniecības nozarei, kas ir galvenais Latvijas ekonomikas dzinējspēks. Lielā mērā būvniecības kāpums saistāms ar publiskajām investīcijām - ES fondu projektu aktīvāku realizāciju un pabeigšanu, kā arī ar "Rail Baltica" būvniecību.

Ekonomikas ministrijā identificēja atsevišķus aspektus, kuru risināšana sekmēs stabilāku būvniecības nozares darbību un attīstību.

"Tāpat aicinām nozari aktīvāk paust priekšlikumus, kādi uzlabojumi nepieciešami nozares veiksmīgākai darbībai. Diemžēl pēc ienākušajiem jautājumiem pirms tikšanās, secinājām, ka ir jāuzlabo komunikācija, jo virknei problēmjautājumu ministrija jau ir piedāvājusi risinājumus un ir veikta virkne nepieciešamo izmaiņu regulējumā, bet šī informācija nezināmu iemeslu dēļ nav sasniegusi nozari,” atzina ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis un Ekonomikas ministrijas Būvniecības politikas departamenta pārstāvji tikās ar būvniecības nozares uzņēmējiem.

"Būvniecības nozare ir piedzīvojusi virkni satricinājumu pēdējo gadu laikā un mums ir svarīgi pārvarēt šos izaicinājumus kopā, lai nozare saglabātu savu konkurētspēju. Tuvākajos gados Latvijas ekonomikā un būvniecības nozarē ienāks ievērojamas investīcijas ES fondu un Atveseļošanas fonda programmu ietvaros. Dažādos formātos, tostarp valdības sēdēs, arvien biežāk izskan bažas par būvniecības nozares kapacitāti plānoto projektu īstenošanai. Tādēļ mums ir svarīgi, lai nozare spētu efektīvi strādāt un nodrošināt veiksmīgu projektu īstenošanu,” tikšanās laikā uzsvēra ekonomikas ministrs Viktors Valainis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Sports Rīdzinieki iepazīstas ar Daugavas sporta manēžu (+VIDEO)

Būvniecībā tika ievēroti vides pieejamības standarti.

Sabiedrība Brīvības un Dzirnavu ielas stūrī Rīgā būvēs veikalus un restorānus

Rīgā, Brīvības un Dzirnavu ielas stūrī, kur pašlaik ir neapbūvēts laukums ar automašīnu stāvvietu, tiks būvēti veikali un restorāni.

Ekonomika Valainis: 2024.gads būvniecības birokrātijas mazināšanā būs ļoti svarīgs

Šis gads būvniecības birokrātijas mazināšanā būs ļoti svarīgs, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika Rīgā starp Zunda kanālu un Daugavgrīvas ielu izbūvēs jaunu kvartālu

Rīgas dome šodien atbalstīja lokālplānojumu teritorijai starp Zunda kanālu un Daugavgrīvas ielu, kur plānots attīstīt jaunu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu.