• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


EM: Latvijas būvniecības nozare turpina strauji attīstīties (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 11:15, 12.02.2024


Pēdējā ceturksnī inženierbūvniecības apjoms pieauga visstraujāk - par 32,5%.


Daugavpilī notiek būvdarbi.

Visās būvniecības pamatgrupās ir vērojamas izaugsmes tendences, - paziņoja Latvijas Ekonomikas ministrija. Aplūkojot pieauguma tempus nozares ietvaros, līderis ir ēku būvniecība, bet lēnāka izaugsme vērojama inženierbūvniecībā.

"Būvniecības pagājušā gada labie darbības rezultāti uz citu nozaru stagnācijas vai lejupslīdes fona patiesi iepriecina. Neapšaubāmi būvniecības nozares sniegums ir viens no galvenajiem faktoriem, kas pie nelabvēlīgajiem ārējiem apstākļu pērn ļāva Latvijas ekonomikai noturēties salīdzinoši labā formā - mēs nepiedzīvojām bezdarba pieaugumu, bet tieši pretēji - darba algas un iedzīvotāju labklājības līmenis turpināja augt. Esmu pārliecināts, ka pēc Ekonomikas ministrijas izstrādāto 42 grozījumu pakotnes pieņemšanas birokrātijas mazināšanai nekustamā īpašuma attīstīšanas un būvniecības procesā Latvijas būvniecības nozare piedzīvos jaunu būtisku izrāvienu," - uzsver ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Ēku būvniecības apjoms pērn palielinājās par 26,8%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Nedzīvojamo ēku segments attīstījās straujāk kā dzīvojamo māju segments.

ūvniecības pamatgrupas attīstības dzinuļi bija pilsētsaimniecības infrastruktūras objektu būvniecība un pārējā inženierbūvniecība (to veido hidrotehnisko objektu būvniecība un citur neklasificēta inženierbūvniecība), savukārt ceļu un dzelzceļu būvniecība ir vienīgais nozares segments, kurš nedaudz samazinājās.

Nozares attīstība un tās pozitīvie rādītāji ļauj domāt par šādas tendences turpināšanos arī šogad, tajā pašā laikā paturot redzeslokā izaicinājumus, ar kuriem ekonomika un būvniecības nozare saskaras.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā sākta Lielās ģildes nama pārbūve

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) vadībā SIA "Rere meistari" sākusi Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mājvietas Lielās ģildes nama Amatu ielā, Rīgā, pārbūvi, kuras izmaksas sasniegs 14,5 miljonus eiro.

Ekonomika Valmierā piektdien sāks zemas īres maksas namu būvniecību

"Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum"), Valmieras novada pašvaldība un SIA "Valmieras namsaimnieks" piektdien, 5.jūlijā, Valmierā svinīgi sāks divu daudzdzīvokļu zemas īres maksas namu būvdarbus.

Ekonomika Būvniecības nozares pārstāvji iesaka valstij būt aktīvākai (+VIDEO)

Varas iestādēm būtu jākompensē pieaugošās enerģijas cenas ar nodokļu atvieglojumiem.

Sabiedrība Rīgā nepareizi projektēts gājēju tiltiņš zem Akmens tilta

Ja Rīgas pašvaldībai radīsies zaudējumi Mūkusalas ielas promenādes pārbūves projektā, tā apsvērs iespēju vērsties pret vainīgajiem, šodien preses konferencē atzina Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).