• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


EM: Latvijas būvniecības nozarē ienāks ievērojamas investīcijas (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 12:09, 10.03.2024


Sektors ir piedzīvojusi virkni satricinājumu pēdējo gadu laikā, pauž V.Valainis.


Bijušā tehnikuma ēka Briāna ielā par ES līdzekļiem tiek pārbūvēta par jauniešu jaunrades centru.

Kāpums investīcijās bijis pateicoties būvniecības nozarei, kas ir galvenais Latvijas ekonomikas dzinējspēks. Lielā mērā būvniecības kāpums saistāms ar publiskajām investīcijām - ES fondu projektu aktīvāku realizāciju un pabeigšanu, kā arī ar "Rail Baltica" būvniecību.

Ekonomikas ministrijā identificēja atsevišķus aspektus, kuru risināšana sekmēs stabilāku būvniecības nozares darbību un attīstību.

"Tāpat aicinām nozari aktīvāk paust priekšlikumus, kādi uzlabojumi nepieciešami nozares veiksmīgākai darbībai. Diemžēl pēc ienākušajiem jautājumiem pirms tikšanās, secinājām, ka ir jāuzlabo komunikācija, jo virknei problēmjautājumu ministrija jau ir piedāvājusi risinājumus un ir veikta virkne nepieciešamo izmaiņu regulējumā, bet šī informācija nezināmu iemeslu dēļ nav sasniegusi nozari,” atzina ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis un Ekonomikas ministrijas Būvniecības politikas departamenta pārstāvji tikās ar būvniecības nozares uzņēmējiem.

"Būvniecības nozare ir piedzīvojusi virkni satricinājumu pēdējo gadu laikā un mums ir svarīgi pārvarēt šos izaicinājumus kopā, lai nozare saglabātu savu konkurētspēju. Tuvākajos gados Latvijas ekonomikā un būvniecības nozarē ienāks ievērojamas investīcijas ES fondu un Atveseļošanas fonda programmu ietvaros. Dažādos formātos, tostarp valdības sēdēs, arvien biežāk izskan bažas par būvniecības nozares kapacitāti plānoto projektu īstenošanai. Tādēļ mums ir svarīgi, lai nozare spētu efektīvi strādāt un nodrošināt veiksmīgu projektu īstenošanu,” tikšanās laikā uzsvēra ekonomikas ministrs Viktors Valainis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā sākta Lielās ģildes nama pārbūve

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) vadībā SIA "Rere meistari" sākusi Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mājvietas Lielās ģildes nama Amatu ielā, Rīgā, pārbūvi, kuras izmaksas sasniegs 14,5 miljonus eiro.

Ekonomika Valmierā piektdien sāks zemas īres maksas namu būvniecību

"Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum"), Valmieras novada pašvaldība un SIA "Valmieras namsaimnieks" piektdien, 5.jūlijā, Valmierā svinīgi sāks divu daudzdzīvokļu zemas īres maksas namu būvdarbus.

Ekonomika Būvniecības nozares pārstāvji iesaka valstij būt aktīvākai (+VIDEO)

Varas iestādēm būtu jākompensē pieaugošās enerģijas cenas ar nodokļu atvieglojumiem.

Sabiedrība Rīgā nepareizi projektēts gājēju tiltiņš zem Akmens tilta

Ja Rīgas pašvaldībai radīsies zaudējumi Mūkusalas ielas promenādes pārbūves projektā, tā apsvērs iespēju vērsties pret vainīgajiem, šodien preses konferencē atzina Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).