• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas Banka: būvniecības izaugsmes perspektīvas ir diezgan pozitīvas

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:44, 14.04.2024


Būvniecības nozares izaugsmes perspektīvas vidējā termiņā ir diezgan pozitīvas, teikts Latvijas Bankas publicētajā jaunākajā makroekonomisko prognožu pārskatā.


Foto: LETA

Būvniecības nozares izaugsmi sekmēs valsts pasūtījumi un aktīvāka Eiropas Savienības (ES) fondu finansēto projektu īstenošana, kā arī dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvniecība, teikts pārskatā.

Lai gan augsto procentu likmju un inflācijas ietekmē ir mazinājusies aktivitāte nekustamo īpašumu tirgū un būvniecības noskaņojums februārī nedaudz pasliktinājās (to varēja ietekmēt gan stagnējošā kreditēšana, gan privāto investoru piesardzība jaunu projektu uzsākšanā), būvniecības nozares uzņēmumu vērtējums par pasūtījumiem nākamajiem mēnešiem saglabājas stabils, informē Latvijas Banka.

Pieprasījumu būvniecībā uztur arī joprojām nepietiekamais piedāvājums energoefektīvo mājokļu tirgū, ES fondu finansēto projektu un publiskā sektora investīciju pieaugums, kā arī "Rail Baltica" projekta īstenošana.

Joprojām augstās būvniecības izmaksas var kavēt privāto investīciju atjaunošanos, atzīst Latvijas Banka. Tomēr augošā investīciju ieplūde no ES Atveseļošanas fonda un ES fondiem ļaus palielināt publiskā sektora investīcijas un, neraugoties uz nenoteiktību saistībā ar "Rail Baltica" projekta finansējumu, šā apjomīgā projekta būvniecība turpināsies, prognozē Latvijas Banka.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Lasiet arī

Sports Rīdzinieki iepazīstas ar Daugavas sporta manēžu (+VIDEO)

Būvniecībā tika ievēroti vides pieejamības standarti.

Sabiedrība Brīvības un Dzirnavu ielas stūrī Rīgā būvēs veikalus un restorānus

Rīgā, Brīvības un Dzirnavu ielas stūrī, kur pašlaik ir neapbūvēts laukums ar automašīnu stāvvietu, tiks būvēti veikali un restorāni.

Ekonomika Valainis: 2024.gads būvniecības birokrātijas mazināšanā būs ļoti svarīgs

Šis gads būvniecības birokrātijas mazināšanā būs ļoti svarīgs, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika Rīgā starp Zunda kanālu un Daugavgrīvas ielu izbūvēs jaunu kvartālu

Rīgas dome šodien atbalstīja lokālplānojumu teritorijai starp Zunda kanālu un Daugavgrīvas ielu, kur plānots attīstīt jaunu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu.