• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sērijveida dzīvokļu cenas pērn Rīgā samazinājās par 7%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 10:45, 03.01.2024


Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu vidējā cena pērn decembrī samazinājās par 0,1% salīdzinājumā ar novembri, bet 2023.gadā dzīvokļu cenas kopumā saruka par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.


Foto: LETA

Decembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena noslīdēja līdz 850 eiro par kvadrātmetru.

Vienlaikus dzīvokļu vidējā cena 2023.gada decembrī bija par 48% zemāka nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru.

Decembrī Rīgas lielākajos mikrorajonos bija novērojamas minimālas cenu svārstības, kas saistītas ar tirgus aktivitātes vispārējo samazināšanos. "Arco Real Estate" norāda, ka novembrī un decembrī vairākos mikrorajonos cenas nav mainījušās. Kopumā 2023.gadā novērots lielākais sērijveida dzīvokļu cenu kritums kopš 2009.gada.

Visos Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš 2023.gada sākuma dzīvokļu cenas samazinājās. Lielākais cenu kritums Rīgas mikrorajonos kopš gada sākuma novērots Zolitūdē - par 10%. Citos lielākajos Rīgas mikrorajonos cenas 2023.gadā pazeminājas 3-8% robežās.

Decembrī sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena vienistabas dzīvokļiem samazinājās par 0,1%, trīsistabu dzīvokļiem - par 0,4%, bet četristabu dzīvokļiem - par 0,1%. Divistabu dzīvokļiem cenu izmaiņas decembrī netika konstatētas.

Decembrī, salīdzinājumā ar novembri, gandrīz visos Rīgas lielākajos mikrorajonos tika novērotas negatīvas cenu svārstības. Būtiskākais cenu samazinājums novērots Zolitūdē, kur cenas mēneša laikā samazinājās par 0,5%. Decembrī nekādas izmaiņas netika novērotas Pārdaugavas mikrorajonos - Bolderājā, Ziepniekkalnā un Imantā, ka arī Teikā.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas decembrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena bija 1069 eiro par kvadrātmetru, bet zemākā cena bija Bolderājā - 646 eiro par kvadrātmetru.

Decembrī dārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 51 000 eiro līdz 55 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 30 000 eiro līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 27 000 eiro līdz 43 000 eiro atkarībā no mikrorajona.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Medijs: Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15

Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15, tostarp Rīgā ir seši Krievijai piederoši nekustamie īpašumi un divi Baltkrievijai piederoši nekustamie īpašumi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju platforma "Lsm.lv".

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.

Ekonomika Sankcijām pakļautu personu īpašumiem noteikts paaugstināts nodoklis

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli", ar kuru sankcijām pakļautu personu īpašumiem noteikts 10% nekustamā īpašuma nodoklis un atcelti atvieglojumi.

Ekonomika Rīgas nekustamo īpašumu tirgū gads sācies ar izaugsmi - pētījums

Nekustamo īpašumu sludinājumu portālos gads sācies ar izaugsmi - pieaugušas pārdošanas cenas visās būtiskākajās nekustamo īpašumu kategorijās, arī sērijveida dzīvokļiem, janvārī kāpušas arī prasītās īres maksas, informē "Bigbank" pārstāvji, atsaucoties uz nekustamo īpašumu analīzes rīka "Cenu banka" apkopotajiem datiem.