• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ašeradens: drīzumā tirgū būs iespējams iegādāties airBaltic akcijas (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 11:24, 08.12.2023


"Sabiedrībā bieži nav izpratnes, ka biržas uzņēmumam ir jāstrādā tirgus apstākļos", - ministrs skaidro.


Nacionālā aviokompānija pagaidām paliek ārpus vērtspapīru tirgus.

Latvijas valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības būtu jāvirza uz kapitāla tirgu. "Pirmais šajā sarakstā ir "airBaltic". Plāns ir skaidrs, un ar to virzāmies uz priekšu", - pauž finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jauna Vienotība").

"Mēs vērtējam arī divas telekomunikācijas kompānijas - LMT un "Tet". Neredzam iemeslus, kādēļ tās nevarētu būt biržā. Tāpat ir ar "Latvenergo" meitasuzņēmumu "Latvijas vēja parki". Progress šajā jautājumā pēdējā gada laikā ir bijis mazs, bet runājam par to, kādā veidā virzīties uz priekšu ar risinājumiem - vai kopā ar "Latvijas Valsts mežiem" vai bez. Lēmums ir vēl jāpieņem, un gatavojamies arī šo jautājumu virzīt".

"Esam sarunās ar Rīgas domi, jo viņi nopietni domā par namu apsaimniekošanas uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks", kā arī "Rīgas ūdens" un "Rīgas siltums" virzīšanu uz biržu. Šajā jautājumā gan ir vēlreiz jāuzsver, ka ar neprasmīgu rīcību mēs varam nonākt situācijā, ka kompānijas vērtība nokrītas zem aktīvu vērtības".

"Ja īpašnieki pārmērīgi jauksies uzņēmuma darbā, uzskatīs, ka ir jāpilda vēl tāda sociālā funkcija, tad labāk to nedarīt. Arī sabiedrībā bieži nav izpratnes, ka biržas uzņēmumam ir jāstrādā tirgus apstākļos. Gan sabiedrībai, gan poliskajai videi ir jānonāk līdz tam, ka tās ir uz tirgu orientētas kompānijas un strādās pēc tirgus principiem ar iespējami labāko rezultātu. Līdz gada beigām mēs plānojam ar ziņojumu nākt valdībā publiski, bet starplaikā nākamo nedēļu laikā informēsim ministrus, kādā virzienā varētu virzīties, jo plāni vairāk vai mazāk ir skaidri", - tā ministrs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Pasaule Akciju cenas mainās dažādos virzienos Volstrītā, bet krītas Eiropas biržās

Akciju cenas Volstrītā pirmdien mainījās dažādos virzienos pēc tam, kad ASV pēdējā brīdī tika novērsta valdības darba apturēšana, bet Eiropas biržās akciju cenas kritās, atjaunojoties bažām par procentlikmēm.

Pasaule Akciju cenas krītas Volstrītā, bet pieaug Eiropas biržās

Akciju cenas Volstrītā trešdien kritās, bet ASV dolāra vērtība pieauga pēc ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) lēmuma nemainīt procentlikmes. Eiropas biržās akciju cenas pieauga.

Pasaule Akciju cenas pasaules biržās mainās dažādos virzienos

Akciju cenas pasaules biržās otrdien mainījās dažādos virzienos pirms ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) lēmuma par procentlikmēm.

Ekonomika Naftas cenas tuvojas 100 ASV dolāriem par barelu - pieaug bažas

Akciju cenas pirmdien nedaudz pieauga Volstrītā, bet kritās Eiropas biržās, tirgus dalībniekiem gaidot šonedēļ paredzamos ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) un Anglijas Bankas lēmumus par procentlikmēm.