• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas krītas Volstrītā, bet pieaug Eiropas biržās

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 05:42, 21.09.2023


Akciju cenas Volstrītā trešdien kritās, bet ASV dolāra vērtība pieauga pēc ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) lēmuma nemainīt procentlikmes. Eiropas biržās akciju cenas pieauga.



FRS ar savu lēmumu, kas jau bija gaidāms, atlika vēl vienu procentlikmju paaugstināšanu, bet tā ir iespējama vēl šogad.

FRS vadītājs Džeroms Pauels atkal attiecās paziņot par procentlikmju paaugstināšanu cikla izbeigšanu.

FRS publiskotas prognozes paredz vēl vienu procentlikmju paaugstināšanu 2023.gadā un divas procentlikmju samazināšanas 2024.gadā. Iepriekš bija prognozēts, ka nākamgad procentlikmes tiktu samazinātas četras reizes.

"ASV ekonomika ir pārāk spēcīga, un šis procentlikmju paaugstināšanu cikls turpināsies daudz ilgāk, nekā Volstrīta gribētu," sacīja OANDA analītiķis Edvards Moja.

Ceturtdiien lēmumus par procentlikmēm pieņems centrālās bankas Lielbritānijā, Šveicē, Zviedrijā, Norvēģijā, Turcijā, Indonēzijā un Dienvidāfrikā.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien kritās par 0,3% līdz 34 440,88 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,9% līdz 4402,20 punktiem, savukārt indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 1,5% līdz 13 469,13 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien pieauga par 0,9% līdz 7731,65 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX kāpa par 0,8% līdz 15 781,59 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,7% līdz 7330,79 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien kritās par 1,0% līdz 90,28 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā saruka par 0,9% līdz 93,53 dolāriem par barelu.

Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena trešdien pieauga par 1,4% līdz 37,28 eiro par megavatstundu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien kritās no 1,0692 līdz 1,0664 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,2383 līdz 1,2342 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 147,61 līdz 148,22 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 86,34 līdz 86,35 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Lasiet arī

Pasaule Akciju cenas pasaules biržās mainās dažādos virzienos

Akciju cenas pasaules biržās trešdien mainījās bez vienotas tendences, bet naftas cenas pasaulē krasi samazinājās.

Pasaule Akciju cenas mainās dažādos virzienos Volstrītā, bet krītas Eiropas biržās

Akciju cenas Volstrītā pirmdien mainījās dažādos virzienos pēc tam, kad ASV pēdējā brīdī tika novērsta valdības darba apturēšana, bet Eiropas biržās akciju cenas kritās, atjaunojoties bažām par procentlikmēm.

Pasaule Akciju cenas pasaules biržās mainās dažādos virzienos

Akciju cenas pasaules biržās otrdien mainījās dažādos virzienos pirms ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) lēmuma par procentlikmēm.

Ekonomika Naftas cenas tuvojas 100 ASV dolāriem par barelu - pieaug bažas

Akciju cenas pirmdien nedaudz pieauga Volstrītā, bet kritās Eiropas biržās, tirgus dalībniekiem gaidot šonedēļ paredzamos ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) un Anglijas Bankas lēmumus par procentlikmēm.