• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas mainās dažādos virzienos Volstrītā, bet krītas Eiropas biržās

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 03:24, 03.10.2023


Akciju cenas Volstrītā pirmdien mainījās dažādos virzienos pēc tam, kad ASV pēdējā brīdī tika novērsta valdības darba apturēšana, bet Eiropas biržās akciju cenas kritās, atjaunojoties bažām par procentlikmēm.



ASV Kongress sestdienas vakarā pieņēma likumu par pagaidu finansējumu, kas dod iespēju valdībai turpināt darbu vēl 45 dienas.

"Šis pasākums nozīmē, ka valdība darbosies līdz 17.novembrim, nodrošinot palīdzību dabas katastrofu gadījumos, bet nenodrošinot papildu finansējumu Ukrainai vai robežapsardzībai," piezīmē klientiem rakstīja tirdzniecības platformas OANDA analītiķis Edvards Moja.

Volstrītas indekss "Dow Jones Industrial Average" kritās, indekss "Standard & Poor's 500" tikpat kā nemainījās, bet indekss "Nasdaq Composite" pieauga.

Eiropas biržu indeksi turpināja kristies, augošām naftas cenām atkal uzkurinot bažas par inflāciju un slāpējot cerības, ka centrālās bankas drīz varētu sākt samazināt procentlikmes.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" pirmdien kritās par 0,2% līdz 33 433,35 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" pieauga par mazāk nekā 0,1% līdz 4288,39 punktiem, savukārt indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 0,7% līdz 13 307,77 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 pirmdien kritās par 1,3% līdz 7510,72 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX saruka par 0,9% līdz 15 247,21 punktam, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 0,9% līdz 7068,16 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena pirmdien kritās par 2,2% līdz 88,82 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā samazinājās par 1,6% līdz 90,71 dolāram par barelu.

Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena pirmdien kritās par 6,0% līdz 39,34 eiro par megavatstundu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru pirmdien kritās no 1,0573 līdz 1,0484 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,2199 līdz 1,2094 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 149,37 līdz 149,84 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu praktiski nemainījās un bija 86,66 pensi par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Lasiet arī

Pasaule Akciju cenas pasaules biržās mainās dažādos virzienos

Akciju cenas pasaules biržās trešdien mainījās bez vienotas tendences, bet naftas cenas pasaulē krasi samazinājās.

Pasaule Akciju cenas krītas Volstrītā, bet pieaug Eiropas biržās

Akciju cenas Volstrītā trešdien kritās, bet ASV dolāra vērtība pieauga pēc ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) lēmuma nemainīt procentlikmes. Eiropas biržās akciju cenas pieauga.

Pasaule Akciju cenas pasaules biržās mainās dažādos virzienos

Akciju cenas pasaules biržās otrdien mainījās dažādos virzienos pirms ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) lēmuma par procentlikmēm.

Ekonomika Naftas cenas tuvojas 100 ASV dolāriem par barelu - pieaug bažas

Akciju cenas pirmdien nedaudz pieauga Volstrītā, bet kritās Eiropas biržās, tirgus dalībniekiem gaidot šonedēļ paredzamos ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) un Anglijas Bankas lēmumus par procentlikmēm.