• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vitenbergs: Latvijas ekonomika Covid-19 otrajam vilnim ir labāk sagatavojusies

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 09:26, 28.09.2020


Latvijas ekonomika Covid-19 otrajam vilnim ir labāk sagatavojusies, pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV).


Foto: LETA

"Pirmais vilnis bija jaunums gan veselības jomai, gan arī ekonomikai, taču šobrīd mēs jau esam gatavāki," pauda ekonomikas ministrs, vienlaikus atzīmējot, ka veselības joma ir svarīga un tai ir jābūt primārai, jo runa ir par cilvēku dzīvībām, tomēr ir svarīgi arī sabalansēt ierobežojumus ar ekonomiskajām interesēm.

"Mans, kā ekonomikas ministra, pienākums ir, lai cilvēkiem būtu darbs un viņi spētu sev nodrošināt līdzekļus, nevis cerētu uz kādiem valsts pabalstiem. Piemēram, ja mēs veselības dēļ, sabiedrības drošības dēļ upurējam kādu no nozarēm, tad ir nepieciešams atbilstošs atbalsts," pauda Vitenbergs.

Viņš arī pozitīvi novērtēja uzņēmēju attieksmi, organizējot darbu, lai mazinātu darbinieku saskarsmi un iespējas saslimt. "Mūsu uzņēmēji šajā aspektā ir ļoti priekšzīmīgi. Viesojoties uzņēmumos es redzu, ka tiek ievērotas visas nepieciešamās drošības prasības, uzņēmumi ir kreatīvi un risina šos jautājumus, lai varētu saglabāt darbību - maiņas nesatiek viena otru, darbinieki ir izolēti ēdot pusdienas," sacīja Vitenbergs.

Tāpat ministrs atzīmēja, ka negribētu pieļaut, lai Latvijā tiktu ieviesti jauni būtiski ierobežojumi.

Vienlaikus Vitenbergs norādīja, ka tūrisma nozares pārstāvji diskusijās ir izteikuši lūgumu: "ļaujiet mums aizrāpot līdz pavasarim".

Ministrs sacīja, ka tūrisma nozare necer uz būtiskiem atbalsta mehānismiem, taču nozarei ir nepieciešams atbalsts, tostarp, lai varētu norēķināties par siltumu ziemas sezonā. Tāpēc plānots lūgt pārskatīt esošos atbalsta rīkus, kā arī būtu nepieciešams vienoties par atbalstu no banku puses, lai masveidīgi nesāktos uzņēmumu maksātnespējas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Ekonomika Palielinās dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā

No šā gada 1.jūnija plānots palielināt dzērienu ražotāju dalības maksu depozīta sistēmā par plastmasas iepakojumiem, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes publicētais lēmums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Izmaiņas kadastrālajā vērtējumā var palīdzēt mājsaimniecībai ap 500 EUR (VIDEO)

Privātmājas reģistrācija tāpat kā iepriekš tiks pieteikta būvniecības informācijas sistēmā.

Ekonomika «Maxima Latvija» peļņa pērn sasniegusi 56,529 miljonus eiro

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 1,073 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 84,9% - līdz 56,529 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Lasiet arī

Sabiedrība Deputāti nevēlas zaudēt varu un jo īpaši – labi apmaksāto darbu!

“Esošajam Rīgas domes deputātu sasaukumam ir jāturpina strādāt” – trīs frakcijas publicē paziņojumu

Ekonomika Ekonomisti atzīst, ka daļa sabiedrības nevarēs samaksāt savus rēķinus

Nākamajā apkures sezonā var izveidoties situācija, ka daļa sabiedrības nevarēs samaksāt savus rēķinus, tomēr patlaban vēl nav zināms, cik lielā apmērā šāda situācija veidosies, pauda aģentūras LETA aptaujātie ekonomisti.

Ekonomika "Latvenergo": miera labā ekonomika uzņem visu šoku

Krievijas iebrukums Ukrainā radījis satricinājumu pasaules energoproduktu tirgū, AS "Latvenergo" tirgus apskatā pauž kompānijas enerģijas vairumtirdzniecības direktors Guntis Lūsis.

Ekonomika OECD: Ukrainas kara dēļ pasaules ekonomikas izaugsme šogad samazināsies

Ukrainas kara sekas pasaules ekonomikas izaugsmi šogad varētu samazināt par vienu procentpunktu, ceturtdien prognozēja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD).