• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


“Deputāti demonstrē savu atbildību par budžeta krīzi” – ministrs

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:18, 25.08.2023

Andris Ērglis


Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst jau 3,9 miljonu eiro! VARAM ministrs komentēja Rēzeknes domes lēmumu noraidīt ierosinājumu atcelt Aleksandru Bartaševiču no amata.



Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības 24.augusta domes sēdē ierosinājumu atcelt domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču no amata deputātu vairākums noraidīja, par spīti redzamajai nespējai nodrošināt pilsētas budžeta vadību.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks: "Ar domes priekšsēdētāja atstādināšanas noraidījumu Rēzeknes domes vairākums, ko veido no "Saskaņas" ievēlētie un tagad gan to atstājušie deputāti, praktiski demonstrē savu kolektīvo atbildību par budžeta krīzi un tās tālāko risināšanu. VARAM padziļināti vērtē šīs situācijas izcelsmes tiesiskos aspektus un attiecīgi rīkosies."

24.augustā, paužot bažas, ka pašreizējā priekšsēdētāja vadībā pilsētu izvest no budžeta krīzes varētu neizdoties, opozīcijas deputāti iesniedza pieprasījumu tuvākās domes sēdes (un kārtējā sēde notika jau 24.augustā) darbakārtībā iekļaut jautājumu par A.Bartaševiča atcelšanu no amata. Ar domes vairākuma lēmumu pieprasījums atstādināt A.Bartaševicu no amata 24.augusta domes sēdē tika noraidīts.

Opozīcija cēla trauksmi par pilsētas vadībā notiekošo un rosināja balsojumu par domes priekšsēdētāja atcelšanu no amata jau šī gada 23.februārī, tomēr arī tad šis priekšlikums neguva pārējo deputātu atbalstu.

Kā ziņots, 23.augustā pēc VARAM ministra Māra Sprindžuka pieprasījuma tika sasaukta Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes ārkārtas sēde, kurā deputāti ziņoja par pašvaldības finanšu situāciju, tās rašanās iemesliem. Sēdes laikā netika gūta pārliecība, ka pašvaldība spēs pildīt savas saistības pret kreditoriem un ka tā patiešām pārvalda pilsētas budžetu. VARAM padziļināti vērtē šīs situācijas izcelsmes tiesiskos aspektus un attiecīgi rīkosies. Tāpat jau ir ziņots, ka Valsts kontrole Rēzeknes pašvaldībā veiks finanšu revīziju.

Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst 3,9 miljonu eiro!


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Rēzeknes dome informēs par pašvaldības finanšu situāciju un tālāko rīcību

Trešdien, 23.augustā, plkst.16 sasaukta Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēde, informēja Rēzeknes pašvaldība.

Sabiedrība Nākamais solis – mēra atstādināšana?

Rēzekne var palikt arī bez ilggadēja pašvaldības vadītāja.

Sabiedrība Pētījums: krīzes gadījumā 5% Latvijas iedzīvotāju atteiktos evakuēties

Krīzes gadījumā 47% iedzīvotāju paliktu pie radiem vai draugiem, bet 5% atteiktos evakuēties no sava dzīvesvietas, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pētījums.

Ekonomika Latvijā 82% iedzīvotāju uzskata, ka šobrīd piedzīvojam ekonomisko krīzi

Latvijā 82% iedzīvotāju norādījuši, ka, pēc viņu domām, šobrīd piedzīvojam ekonomisko krīzi, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.