• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Laikraksts: Dzintars pārdots Igaunijas miljonāra Osinovska mikrouzņēmumam

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
Neatkarīgā 09:26, 11.09.2020


Maksātnespējīgās akciju sabiedrības “Dzintars” aktīvus, tas ir, ēkas Mālu ielā 30, ražošanas iekārtas, transporta vienības, mēbeles, biroja tehniku un 87 preču zīmes par 5,5 miljoniem eiro nopircis SIA “Ritrem” – mikrouzņēmums ar 2845 eiro lielu pamatkapitālu. Savukārt šis uzņēmums pieder AS “Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca”, kuras patiesā labuma guvējs ir Oļegs Osinovskis – Igaunijas miljonārs, kas kopā ar bijušo VAS “Latvija dzelzceļš” valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni par kukuļošanu Latvijā sēdies uz apsūdzēto sola, vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze".


Foto: LETA

Covid-19 izraisītās krīzes dēļ, iespējams, interese par “Dzintara” iegādi pēc maksātnespējas pasludināšanas bija mazāka, nekā varēja gaidīt. Marta vidū tika organizēta AS “Dzintars” administratīvo ēku un ražotnes izsole ar sākumcenu 6,9 miljoni eiro, taču tā noslēdzās bez rezultātiem. Beidzot augusta vidū, tas ir deviņus mēnešus pēc “Dzintara” maksātnespējas pasludināšanas, starp maksātnespējīgo AS “Dzintars”, AS “Swedbank” un AS “Skinest Group” kompāniju SIA “Ritrem” tika noslēgts darījuma konta līgums. 26. augustā atvērtajā darījuma kontā tika iemaksāta visa pirkuma summa ‒ 5 500 000 eiro.

Tiesa, “Ritrem” nebija vienīgais, kas vēlējās nopirkt “Dzintaru”. Padziļinātu interesi par iespēju iegādāties “Dzintaru” kopumā izrādīja 14 pretendenti, to vidū investīciju fonds “NCH Capital”, “Signet Bank”, “Repharm”, ekspolitiķa Šķēles ģimenei piederošā “Privāto aktīvu pārvalde”, “Attīstības projektu institūts”, Rīgas farmaceitiskā fabrika, “Madara Cosmetics”, SIA “Latvijas Dzintars”, “Bank of allure”, “Rietumu banka” un vairākas privātpersonas. Taču “Ritrem” bijis vienīgais interesents, kas izpildījis administratora priekšnoteikumus.

Kopējo pirkuma maksu veido: pirkuma maksa par nekustamajiem īpašumiem Mālu ielā 30 (5 000 000 eiro), pirkuma maksa par parfimērijas un kosmētikas ražošanas iekārtām, transportu u.c. (kopā 749 vienībām), biroja tehniku, aprīkojumu un mēbelēm (400 000 eiro), pirkuma maksa par 87 uz “Dzintara” vārda reģistrētām preču zīmēm (100 000 eiro). Tiesa, “Dzintara” preču zīmes šobrīd ir reģistrētas uz bijušā “Dzintara” prezidenta Iļjas Gerčikova vārda. Šobrīd ierosināta civillieta par īpašuma tiesību atjaunošanu uz preču zīmēm par labu “Dzintaram”.

Atbilstoši dokumentiem, kas bija iesniegti kreditoru sapulcei, “Dzintars” saviem darbiniekiem bija palicis parādā aptuveni 640 tūkstošus eiro, bet akcionāriem - vairāk nekā 200 tūkstošus eiro par neizmaksātām dividendēm. Savukārt Maksātnespējas reģistrā publiskotā informācija liecina, ka AS “Dzintars” kreditori bija iesnieguši prasījumus par kopumā 16,961 miljonu eiro, tostarp nodrošināto kreditoru prasījumi ir par 4,025 miljoniem eiro, bet nenodrošināto kreditoru prasījumi ‒ par 12,936 miljoniem eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Ekonomika Būtiski mainīti principi, pēc kādiem mājsaimniecības nodod elektrību tīklā

Atbilstoši grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā ar maiju sāks darboties neto norēķinu sistēma, kas paredz mājsaimniecību ar saules paneļiem savstarpējos norēķinus naudas izteiksmē.

Ekonomika Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus

Latvijā vairāk nekā 90% iedzīvotāju pirkumiem internetā izmanto datorus, tomēr arvien vairāk cilvēku pirkumiem sāk izmantot arī mobilos telefonus, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktās aptaujas dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Veselība Latvijas Uroloģijas asociācija izteica svarīgu brīdinājumu vīriešiem (+VIDEO)

Patiesībā nevis vecajam kungam ir jāuztraucas par savu PSA, bet gan viņa dēlam un varbūt arī mazdēlam.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Sports Latvijas hokejisti aizvada pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Rīgā aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas valstsvienību.