• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lux Express pastāsta, kuros reisos patlaban ir lielākais pieprasījums

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:39, 06.07.2020


Starptautiskajam pasažieru pārvadātājam "Lux Express", atsākot regulāros braucienus, lielākais pieprasījums ir reisos Tallina-Rīga un Rīga-Viļņa, informēja "Lux Express" pārstāvji.



Kompānijā norādīja, ka visbiežāk pa Baltiju ceļo Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji, kamēr Lietuvas iedzīvotāji ir konservatīvāki - salīdzinājumā ar gadu iepriekš Lietuvas iedzīvotāji ceļo vismaz trīs reizes mazāk.

"Lux Express" starptautisko reisu biznesa attīstības vadītājs Raits Remmels norādīja, ka starptautisko autobusu pasažieru pārvadājumu nozare pašlaik atrodas ļoti izaicinošā situācijā un darbības atjaunošanai pirms krīzes līmenī būs vajadzīgs ilgāks laiks, nekā iepriekš plānots. "Lux Express" darbības apmērs samazinājies par 60% salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

Kompānijā arī atzīmēja, ka "Lux Express" autobusos turpina īstenot dažādus piesardzības pasākumus, lai garantētu drošību pasažieriem. Visi autobusi ir aprīkoti ar dezinfekcijas līdzekļiem, kas tiek izmantoti, lai nodrošinātu sterilas virsmas pirms jaunu pasažieru iekāpšanas. Vienlaikus autobusa vadītājs pēc pieprasījuma izdala pasažieriem sejas maskas. Pasažieriem, kuriem ir svarīgs privātums, uzņēmums piedāvā iegādāties blakus sēdvietu par puscenu.

"Kad maija beigās atsākām reisus Baltijas reģionā, biļetes galvenokārt tika pārdotas braucieniem tajā pašā vai nākamajā dienā. Pēc pusotra mēneša novērojam, ka cilvēki sāk plānot ceļojumus un tiek iegādātas biļetes braucieniem pēc vairāk nekā divām nedēļām. Šī ir laba zīme un norāda, ka Baltijas valstu iedzīvotāju interese par ceļošanu pieaug," pauda Remmels.

"Lux Express" pasažieru pārvadājumus Baltijas reģionā atsāka 22.maijā, bet kopš 15.jūnija kompānija atsākusi pasažieru pārvadājumus uz Varšavu. No 8.jūlija tiks atjaunots arī regulārais starptautiskais autobusa reiss starp Tartu un Rīgu.

"Lux Express Latvia" reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 193 404 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2019.gadā "Lux Express Latvia" strādāja ar 2,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,1% mazāk nekā gadu iepriekš, un 23 668 eiro zaudējumiem pretstatā peļņai 2018.gadā.

"Lux Express Latvia" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Lux Express Estonia".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Sabiedrība Izstrādās atbalsta sistēmu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanai

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Universitāti (LU) un Vidzemes augstskolu (ViA) veidos vienotu nacionālo lēmumu atbalsta instrumentu, kas politikas veidotājiem palīdzēs pieņemt datos balstītus lēmumus par efektīvākajām klimata politikām, aģentūru LETA informēja RTU.