• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Oriģināli! 8 miljoni kontrabandas cigarešu paslēpti saulespuķu sēklu kravā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 22:21, 01.06.2020


Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde, veicot kontroles pasākumus uz valsts robežas ar Baltkrieviju, novērsusi 8 095 660 cigarešu jeb 404 783 paciņu kontrabandu, aģentūru LETA informēja VID.



Cigaretes bija noslēptas kādā autotransporta kravā - saulespuķu sēklu paciņu vietā kastēs bija ievietotas cigarešu paciņas.

Pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, Pāternieku muitas kontroles punktā skenēšanai tika novirzīta kāda no Baltkrievijas iebraukusi automašīna ar saulespuķu sēklu kravu. Izvērtējot kravas skenēšanas attēlus, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu, tāpēc veikta padziļinātā kontrole.

Atverot kravas nodalījumu un pārbaudot iepakojuma kastes, konstatēts, ka augšpusē novietotajās kastēs patiešām atrodas saulespuķu sēklu paciņas. Taču, turpinot pārbaudi, muitnieki konstatēja, ka dziļāk kravā esošajās kastēs saulespuķu sēklu vietā noslēptas nedeklarētas cigaretes. Ar kontrabandas cigaretēm bija piepildīta lielākā daļa kartona kārbu.

Tā kā tika saskatītas noziedzīga nodarījuma pazīmes, kontrolē tika iesaistītas VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas.

Muitas kontroles rezultātā svētdien, 31.maijā, konstatēts, ka kravā deklarētās preces - saulespuķu sēklu - vietā atradās 8 095 660 cigaretes "NZ" jeb 404 783 paciņas ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Valstij nenomaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 1,3 miljoni eiro.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par kontrabandu lielā apmērā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Kultūra Leģendārais Dīters Bolens savā 70. jubilejas tūrē iekļāva Jūrmalu (+VIDEO)

Tieši pateicoties fanu lūgumiem Instagramā, viņš pēc 16 gadu pārtraukuma atgriezās uz skatuves.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.