• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Brīdina: Masveida atlaišanas LDz ir tikai sākums; iespējami arī avāriju draudi

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
10:35, 18.01.2020 2


Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrība brīdina – darbinieku masveida atlaišana var novest pie situācijas, ka atlikušie netiks galā ar darba apjomu un tas var radīt avāriju riskus.


Foto: LETA

"Mēs gribētu, lai šajās grupās, kas pieņems lēmumu par atlaišanām, noteikti tiktu iekļautu arī arodbiedrību pārstāvji. Mēs runāsim gan par iespēju, vai varam fiziski no darbinieku puses šo lietu izpildīt, jo viņiem būs jānes atbildība, ja pēkšņi kaut kas notiks. Ziniet kā ir – ja pēkšņi kaut kas notiek, tad pirmais tiek vainots streločņiks. Tas ir – pārmijnieks," LTV raidījumā "Panorāma" uzsvēra Latvijas Loģistikas asociācijas valdes priekšsēdētājs Normunds Krūmiņš.

Uzņēmums plānoto pusotra tūkstoša darbinieku atlaišanu pamato ar kravu apjoma strauju un pamatīgu kritumu. Nozares eksperts gan aizrāda, ka šāda tendence bija prognozējama jau vismaz 15 gadus, kopš Krievija paziņoja par plāniem kravas virzīt uz savām ostām. Tādēļ daudzu Eiropas valstu tranzīta nozares uzņēmumi dažādojuši pakalpojumus un iekarojuši jaunus tirgus.

"Ja mēs te vēl pastāvēsim mazu mirklīti, tad mums garām pabrauks vai nu somu pasta vai Igaunijas pasta, vai Vācijas dzelzceļa meitasuzņēmuma mašīna. Visi šie citu valstu uzņēmumi jau sen darbojas ne tikai savā tirgū, bet jau gadu desmitiem darbojas ārpus valsts.

Latviešu nācija kā studentu nācija vienmēr atlikusi lēmumu un mācīšanos uz pēdējo nakti. Tā pēdējā nakts ir pienākusi ļoti strauji, un mēs tam neesam gatavi," tā Krūmiņš.

Krūmiņš prognozēja, ka kravu kritums turpināsies arī šogad. Turklāt ne tikai dzelzceļā, bet arī ostās. Tādēļ tas ietekmēs arī stividorkompānijas. Autopārvadātājus un noliktavu saimniecību šī tendence skars mazāk, jo kravu veidi ievērojami atšķiras.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Lasiet arī

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.