• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NMPD darbiniekiem dāvinās Covid-19 apdrošināšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
LETA 12:50, 19.05.2020


Risku apdrošinātājs "Balta" dāvinās Covid-19 apdrošināšanu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem, pavēstīja apdrošināšanas kompānija.


Foto: Youtube

Apdrošināšanas kompānijā atzīmēja, ka Covid-19 apdrošināšana kalpos kā atbalsta instruments vairāk nekā 3000 NMPD darbiniekiem ar mērķi nodrošināt papildu drošību un aizsardzību aktīvajā vīrusa izplatības laikā.

Covid-19 apdrošināšana turpmākos sešus mēnešus NMPD darbiniekiem sniegs finansiālu atbalstu smagas saslimšanas gadījumos, kad ārstēšana nepieciešama slimnīcā, tostarp nepieciešama arī intensīvā terapija.

"Tāpat kā pārējā sabiedrība, arī mēs, "Balta", esam neizsakāmi pateicīgi par visu, ko NMPD dara sabiedrības labā, esot "pirmajā frontē" saskarē ar Covid-19 pacientiem. Mediķu saslimšanas gadījumu dramatiskā statistika pasaulē liek vēl skaudrāk apzināties to, ka šie cilvēki nemitīgi citu labā riskē ar savu veselību un dzīvību. Uzskatām par savu pienākumu atbalstīt tos, kuri ik dienu atbalsta mūs, un labākais veids, kā mēs varam paust pateicību, ir darot to, ko protam vislabāk - apdrošinot," pauda "Baltas" valdes priekšsēdētājs Īans Kenedijs (Iain Kennedy).

Kompānijā norādīja, ka NMPD strādā vairāk nekā 3000 darbinieku, tostarp lielākā daļa ir mediķi un operatīvā transporta vadītāji, kuru ikdienas darbs ir tieši saistīts ar palīdzības sniegšanu dzīvībai kritiskās situācijās. Vienlaikus NMPD šobrīd veic arī svarīgus uzdevumus Covid-19 slimības ierobežošanai - gan analīžu paraugu ņemšanu, gan sniedz palīdzību un nogādā slimnīcās Covid-19 inficētus pacientus.

Savukārt NMPD direktore Liene Cipule atzīmēja, lai mazinātu risku inficēties, dienesta brigādes Covid-19 apstākļos strādā pēc speciāla algoritma un individuālos aizsardzības līdzekļus lieto katrā izsaukumā. "Ar šādu rīcību esam novērsuši mediķu masveida inficēšanos, ko piedzīvoja citas valstis," viņa sacīja.

Vienlaikus Cipule arī norādīja, lai gan ir samazināts riskus dienesta darbiniekiem inficēties darbā izsaukumu laikā, tomēr līdzīgi kā jebkurš, arī mediķi var inficēties sadzīvē, apmeklējot veikalu, braucot ar sabiedrisko transportu vai ģimenē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Veselība Plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem medikamentiem

Veselības ministrija (VM) plāno papildināt kompensējamo zāļu sarakstu ar jauniem inovatīviem medikamentiem onkoloģijas un hematoonkoloģijas diagnožu ārstēšanai un jaunu medikamentu psihiatrisko saslimšanu ārstēšanai, teikts ministrijas izstrādātajā informatīvajā ziņojumā.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.

Veselība «Veselības centrs 4» sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības

SIA "Veselības centrs 4" sācis darbu pie medicīnas kvartāla celtniecības Rīgā, kur blakus esošajām iestādes ēkām taps daudzfunkcionāls medicīnas centrs.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.