• Henriete,
  • Henrijs,
  • Jete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Enerģijas vampīrs. Kā to atpazīt un sevi pasargāt?

Teksta izmērs Aa Aa
Veselība
VS.LV 08:39, 16.03.2020


Kontaktējoties ar atsevišķiem cilvēkiem, mēdz pārņem sajūta, ka zaudējam spēku vai kļūstam nomākti, kaut gan ārēji saskarsme ir neitrāla. Varam to saukt par sakritību, taču šādai sajūtai ir arī skaidrojums – enerģētiskais vampīrisms. Viena no galvenajām patoloģiskā vampīrisma sekām ir nomākts garastāvoklis, sarūkot enerģijas līmenim, kas secīgi noved pie dzīves enerģijas zuduma, mazina darba spējas un veicina dažādas slimības, bet īpaši smagos gadījumos – donora nāvi. Dziedniece, ekstrasense Rešarda Kalpiša stāsta, kas raksturo enerģijas vampīru un kā varam sevi pasargāt no negatīvām emocijām, ko mums “uzdāvina” citi?


Publicitātes foto

Enerģijas vampīrs. Kas tas tāds?
Cilvēka ķermenim ir tā saucamais enerģētiskais apvalks. Dzīvo organismu bioenerģētiskās informācijas stari savstarpēji ietekmējas smalkā plānā emocionālā kontakta laikā, kad norit enerģiju apmaiņa.
Enerģētiskais vampīrisms ir pazīstama un pētīta parādība galvenokārt ezotērikā, taču arī daļa psihologu savās praksēs šādu jēdzienu lieto. Parasti enerģijas vampīrs dzīvo uz citu cilvēku enerģijas rēķina. Tas, kuram ir ko dot, tiek saukts vienkāršā vārdā – donors jeb enerģijas devējs. Donors kļūst vājāks, nervozs un zaudē iekšējo mieru, bet enerģijas vampīrs papildina spēkus, gūst mieru un jūtas lieliski. Šie cilvēki pakārtoti mums laupa prieku, mīlestību, pievēršot uzmanību sev ar jebkādiem līdzekļiem vai kaitot. Atzīmēsim, ka nepastāv tīrā veidā enerģētiskie vampīri un enerģētiskie donori. Kā likums, katrs cilvēks dzīves laikā ir gan viens, gan otrs. Viss atkarīgs no viņa veselības, vecuma un dzimuma.
Enerģijas vampīri var būt dažādi. Enerģētiskā vampīra mērķis ir raisīt spēcīgas emocijas – dusmas, apvainojumu, žēlumu, kas vampīram ir enerģijas avots. Tie cenšas izprovocēt – konfliktus, skandālus, strīdus, lai jūs zaudētu pašsavaldīšanos un iekšējo līdzsvaru. Jūsu galvenais uzdevums – nesniegt vēlamo, paliekot maksimāli mierīgiem un līdzsvarotiem. Saskarsmē ar agresīvā tipa enerģētiskajiem vampīriem, nepieciešams saglabāt neitrālu pozīciju un nereaģēt uz provokācijām, kas var izraisīt konfliktu. Nereti, tas ir grūti, jo cilvēka dabā ir atbildēt ar to pašu. Piemēram, ja uz jums kāds bļauj, jūs bļaut pretī. Stop! Tas taču ir tieši tas, ko enerģijas vampīrs vēlas. Sakopojiet visus savus spēkus un nomierināties, agri vai vēlu enerģijas vampīrs sapratīs, ka „maltītes” šeit nebūs un liks jums mieru. Ja jums ir gadījies draugs – pasīvais enerģētiskais vampīrs, tad beidziet uzklausīt viņa nemitīgās žēlabas. Tas nenozīmē, ka jums jākļūst par cietu bezsirdi un viņš jāatstumj, bet jāizveido robežas un tās jāievēro. Tā vietā, lai nemitīgi žēlotu, mierīgi uzklausiet un norādiet konkrētu problēmas risinājuma ceļu.
Kā atpazīt cilvēku, kas alkst enerģijas?
Ļoti bieži šādu enerģētisko vampīrismu padziļina cilvēka (enerģētiskā vampīra) statuss, jo bieži vien agresīvie vampīri ir statusā, kas noliedz vai samazina iespēju tiem iebilst, piemēram, ģimenes vecākie locekļi vai darba devējs. Agresīvais vampīrs, izprovocējot, ļoti ātri nomierinās, saņemot no jums nepieciešamo enerģijas devu.
Tomēr visnepatīkamākais enerģijas vampīrs ir pasīvais. Pasīvie vampīri rīkojas atklāti un agresijas vietā „barojas” no žēluma jūtām. Šādi cilvēk nemitīgi žēlojas par dzīvi, stāsta par savām problēmām, detalizēti izklāsta cik nelaimīgi un pamesti jūtas, viņi dara jebko, lai tikai saņemtu no jums līdzjūtību un žēluma jūtas. Rezultātā viņiem paliek vieglāk, bet jums kā likums – sliktāk. Pasīvie vampīri ir labvēlīgi noskaņoti pret jums vai pat meklē draudzīgus kontaktus, tomēr pēc saskarsmes ar viņiem jums dvēselē paliek tukšuma sajūta jeb, tā sauktais, izspiesta citrona efekts. Īpaši bīstami, ja pasīvais vampīrs ir tuvs draugs, kurš šķietami par jums rūpējas, piemēram, nemitīgi norāda, ka kāds uz jums ne tā paskatījies vai it kā par jums runājis ko sliktu. Šeit nav runa ar normālām draugu attiecībām, kad tiek dalīts prieks un bēdas, bet draugs – pasīvais vampīrs, kas praktiski nekad nerunā ne par ko labu, tikai par slikto un tiek kultivētas tikai negatīvās emocijas.

Kādas sievietes pieredze
Neapšaubāmi, ka cilvēki viens otru var ietekmēt. Kā pozitīvi, tā negatīvi. Tā kādai sievietei nepaveicās, viņas dzīve kopā ar neīsto cilvēku divu gadu laikā krasi mainījās. Viņa bija skaista, labi ģērbta, gudra, dzīvespriecīga un laimīga. Sieviete bija iepazinusies ar kādu turīgu ārzemnieku, kurš piesolīja latvietei teju visus pasaules labumus, gluži vai sevi saucot par miljonāru. Turklāt bija stāstījis, ka ir smagi slims un ilgus gadus vairs nenodzīvošot. Vēlāk gan izrādījās, ka tā nav taisnība, bet izgudrojums, lai īstenotu savus plānus. Un tā arī bija – kungs piedāvāja apprecēties. Protams, sieviete piekrita, jo domāja, ka tagad viņas dzīve mainīsies uz labo pusi. Tomēr realitāte izrādījās citāda. Pēc diviem gadiem, sieviete steidza meklēt palīdzību pie dziednieces, jo viņas veselība pa šo laiku bija krietni pasliktinājusies. Infarkts, atmiņas pasliktināšanās un daudzas citas kaites, kā rezultātā turpmāk viņa katru dienu dzer zāles. Protams, viņa nedabūja neko no solītās bagātības.
Ko šī rūgtā pieredze pierāda? Patiesībā kungs bija atradis jaunāku sievieti ar spēcīgu enerģiju. Ko gan vīrietim vairāk vajag? Sieviete acīmredzot, esot attiecībās ar viņu, bija sākusi “nīkuļot”, savukārt kungs juties labi, jo viņam taču bija blakus enerģija no kuras baroties. Sieviete glābiņu meklēja atgriežoties Latvijā, taču vīrs nelikās mierā, bieži zvanīja un jautāja, ko viņa dara, patstāvīgi liek atskaitīties par visu. Lai gan var šķist, ka šādi cilvēki viens otru atrod nejauši, taču tomēr tas tā nav. Viss notiek zemapziņas līmenī. Cilvēku var raksturot kā mini kosmosa ķermeni, kurš, starp daudz dažādiem starojumiem, izstaro arī savu emociju. Pat atrodoties tālumu. Šajā gadījumā tas nostrādāja, jo patiesībā kungs bija tas, kurš atrada savu upuri, uzrakstot, izveidojot ar viņu kontaktu.
Pirmās emocijas kā brīdinājums
Ir cilvēki, kurus satiekot vai ar kuriem komunicējam, pārņem sajūta – man šis cilvēks nepatīk! Šis cilvēks izraisa nepatīkamas emocijas, kaut gan viņu nemaz nepazīstam un satiekam pirmo reizi. Kā stāsta dziedniece, mēs visi esam apveltīti ar aizsargmehānismu – varam sajust, kādas emocijas – tumšās vai gaišās izstaro cits cilvēks. Lai kā cilvēks arī censtos noslēpt savu raksturu (patieso dabu), neko nav iespējams noslēpt. Pietiek tikai ienākt telpā un uz viņu paskatīties. Citiem vārdiem sakot, tā ir aura, kas raksturo cilvēku. Ir pat cilvēki, kuri redz, kādās krāsās ir citu aura. Viņiem nolasīt līdzcilvēku ir vēl vieglāk. Ir arī vēl viens skaidrojums, kāpēc kādu cilvēku varam uztvert ar ne visai patīkamām emocijām. Katram cilvēkam blakus pastāv neredzamā pasaule – tie ir bezmiesas gari, kas patērē viņa enerģiju. Tie ir atbilstoši cilvēka raksturam un viņa emociju starojumam. Pozitīviem cilvēkiem tie ir eņģeļi, bet ļauniem cilvēkiem blakus stāv dēmoniski gari. Īpaši izteikti tas ir cilvēkiem, kuriem ir šizofrēniskas pazīmes. Interesanti, ka mazi bērni nereti pieaugušajiem stāsta, ka viņus redz un sajūt. Tiesa, katrs no tiem var tikt raksturots kā savādāks veidols – kāds krāsains plankums, miglains siluets un tamlīdzīgi.
Tātad, ja cilvēks ir pārpildīts ar negatīvām emocijām, sūdzas par dzīvi, vēlas līdzjūtību, tad ir skaidrs, ka vēlas no šīm emocijām tikt vaļā un meklē kādu, kas palīdzēs to izdarīt. Caur negatīvām emocijām viņš atdod savu enerģiju. Tas, kurš attiecīgajā brīdī ir blakus, šo enerģiju atdod. Bet, ja mēs izjūtam pozitīvas emocijas, mēs enerģiju neatdodam, tieši pretēji – no kosmosa to paņemam vēl vairāk jeb uzlādējamies. To var novērot gadījumos, kad sastopam hroniski pozitīvus cilvēkus, ar kuriem parunājot, tie “paceļ spārnos”, uzlabo garastāvokli un tu pats sāc raudzīties uz priekšu ar skaistām cerībām, tev sāk viss izdoties.
Kā pasargāt sevi no enerģijas zagļiem?
Gandrīz katrs cilvēks dzīves laikā iziet caur enerģētiskā vampīra stadiju, tomēr vairums no šīs stadijas māk izkļūt — piepildot savu dvēseli ar mīlestību, prieku, cerībām un citām gaišām emocijām. Tomēr, tas nenozīmē, ka mums nav nepieciešams aizsargāt sevi no enerģētiskā vampīrisma. Pasīvais enerģijas vampīrs nemaz netaisās risināt savu problēmu, tiem patīk, ka apkārtējie viņus žēlo. Tāpēc, ja jūs gaidītās līdzjūtības un mierināšanas vietā piedāvāsiet konkrētu risinājumu vai darbību, tad visticamāk, ka šis draugs meklēs citu „līdzjutēju”, kurš uzklausīs un žēlos. Maz ticams, ka viņš sekos jūsu ieteiktajam problēmas risinājuma veidam!
Vienīgais simtprocentīgai aizsardzības veids no nedabīgā (patoloģiskā) enerģētiskā vampīrisma ir pilnīga atteikšanās no kontakta ar viņiem. Latviešiem piemīt tāda īpašība – visu paciest, bet, piemēram, krievu tautības cilvēki, prot “atšūt” cilvēkus, kas viņa sabiedrībai nešķiet pieņemami. To mums vajadzētu mācīties, atrast veidus, kā tikt no šāda enerģijas vampīra vaļā.
Tāpat aizsardzībai var lietot talismanus. Palīdz arī sveces aizdedzināšana. Dziednieces atslēga enerģijas pasargāšanai ir vienkārša un visiem pieejama. Tā ir labsirdība, humors, mīlestība, smaids un pozitīva attieksme pret cilvēkiem. Tāpat, lai atslābinātos viņai palīdz Buteiko elpošanas vingrinājumi, ko var apgūt katrs, ja vien par tiem painteresējas un ir vēlēšanās savā dzīvē kaut ko uzlabot. Nevajag aizmirst par domu spēku – dienas beigās pārcilājam notikušo un apzināti mēģinām atvadīties no pa dienu sastrādātā – no visām negatīvajām emocijām.
Smeļamies senču gudrības
Jau senatnē cilvēki saprata, ka nelabvēlīgas domas spēj ietekmēt likteni, un zināja, kā tās novērst. Vislabāk no saskarsmes ar sev nelabvēlīgiem izvairīties, ja tas nav iespējams, tad:
• cilvēka aura slēdzas negatīvajām bioenerģijām, ja sakrusto kājas. Stāvot, sēžot, guļot. Vīrietim kreisā kāja jāliek pār labo, sievietēm – labā pār kreiso. Abu dzimumu kreiļiem – labā pār kreiso. Abu roku delnām pirkstus sakrusto atslēgā. Nereti mēs neapzināti ieņemam šādu pozu. Mēģiniet fiksēt, kādās situācijās tas notiek. Būsit pārsteigti, ko novērosit. Pavērojiet mazus bērnus, kādu pozu viņi ieņem, kad viņus rājat. Ievērosit, ka zināšanas par enerģētisko aizsardzību jau ir viņos, tikai dzīves laikā bieži iemācām nostāties pieklājīgi, „pareizi”.
• Piga. Kā radies šis paradums? Kāda ir tā nozīme? Šo paradumu pieņemts interpretēt kā pilnīgu atteikumu kaut kam. Tā arī ir. Parādot pigu, zināmā veidā noslēdzas cilvēka biolauka (auras) enerģētika. Piga darbojas kā bioenerģētisks „zobens”. Pret to atsitas un no tās atgrūžas enerģija, kas atrodas ārpusē. Ja nepieciešams enerģētiski noslēgt auru un aizsargāt ķermeni, var parādīt citu pigu – īkšķi izbāž starp vidējo pirkstu un zeltnesi vai starp zeltnesi un mazo pirkstiņu. Pirkstus saspiež dūrē. Vai šādu pigu rāda ar vienu vai abām rokām, tam nav nozīmes. Biolauks būs aizsargāts jebkurā gadījumā.
• Vīriešiem ar kreisās rokas īkšķi, sievietēm ar labās, jāpieskaras tās pašas rokas mazajam pirkstiņam un tā jāpatur īsu brītiņu – cilvēka aura noslēdzas pret visām bioenerģijām, kas atrodas ārpusē.
• Pārkrustojot rādītājpirkstu ar vidējo pirkstu vienai vai abām rokām vienlaikus nodrošinām pilnīgu aizsardzību sev.
• Cilvēki, kuri ir kristīti baznīcā, aizsardzībai var izmantot iesvētītu krustiņu. Tam obligāti jāsaskaras ar ķermeni.
• Daudz cilvēku aizsardzībai izmanto jostiņu „Dzīvā palīdzība”. Tādu var iegādāties jebkurā pareizticīgo baznīcā.
• Ar parastu tērauda spraužamadatu iespējams pilnīgi norobežot savu biolauku. Lai tā darbotos, jāievēro daži noteikumi – tai jābūt aizvērtai, piespraustai no kreisās puses apģērbam, kas pieskaras ķermenim. Adatai jābūt ieslīpi piespraustai kaut kur zem sirds, lai aizveramais gals būtu vērsts pret degungalu.
• Ja vēlies atbrīvoties no esošas negatīvās enerģijas, tad der zināt, ka apsei ir spēja uzsūkt sevī negatīvo bioenerģētiku. Pastāvot zem apses, var atbrīvoties no galvassāpēm un uzlabot pašsajūtu. Der arī apses zars vai nozāģēta apses koka ripa, celms.
• Dabā ir tā saucamie koki donori – ozols, bērzs, kļava, pīlādzis, akācija un priede. Šiem kokiem enerģija ātri atjaunojas, tādēļ no tiem var pastāvīgi papildināties. Jācenšas sajust, kurš koks spēj palīdzēt tieši jums, kura klātbūtne uzlabo pašsajūtu.
• Viens no efektīvākajiem paņēmieniem, kā atbrīvoties no negatīvās bioenerģijas, kas radusies attiecībās ar kādu, ir spēt saprast otru cilvēku, piedot pāridarījumu, nenosodīt. Spēt mīlēt cilvēku tādu, kāds viņš ir reāli. Ar savām domām atlaist situāciju. Pēc iekšējas piedošanas jāizjūt iekšējs miers, tad enerģija ir aizgājusi un vairs nespēj piesaistīt jaunas konfliktsituācijas.

Ja jūti, ka kontaktējoties ar kādu cilvēku tev kļūst neomulīgi, parādi viņam pigu! Tas ir viens no veidiem, kā pasargāt savu auru.



Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Sports Ostapenko WTA rangā saglabā desmito pozīciju

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā saglabāja desmito vietu, bet Darja Semeņistaja par deviņām vietām atkāpās uz 122.pozīciju.

Sabiedrība Saeimas komisijā vērtēs vēl vienu iniciatīvu par iecerēto skolu reformu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā trešdien, 8.maijā, vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par iecerēto skolu reformu.

Ekonomika Rīgā norisināsies zinātnē balstīto tehnoloģiju nozares konference

Šā gada 16.maijā un 17.maijā Rīgā, konferenču centrā "Fantadroms", notiks zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konference "Deep Tech Atelier 2024", informē pasākuma organizatori.

Kultūra Kurzemes kultūras programmā šogad apstiprināti 67 projekti

Kurzemes plānošanas reģiona izsludinātajā Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma" projektu konkursā "Kurzemes kultūras programmā 2024" šogad apstiprināti 67 projekti.