• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Porziņģim 20 punkti uzvarētā play-off turnīra otrajā spēlē (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 10:12, 26.05.2021


Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien guva 20 punktus uzvarā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-off" turnīra otrajā spēlē, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" komandai sērijā izvirzoties vadībā ar 2-0.



Losandželosas "Clippers" savā laukumā nespēja uzvarēt jau otro maču pēc kārtas, piekāpjoties Porziņģa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" ar 121:127 (33:35, 40:36, 19:30, 29:26). Sērijā ar 2-0 vadībā ir "Mavericks".

Porziņģis laukumā pavadīja 32 minūtes un vienu sekundi, kuras laikā grozā raidīja piecus no astoņiem divpunktu, trīs no četriem trīspunktu metieniem un vienu no diviem "sodiņiem".

Latvijas basketbolista kontā bija arī četras atlēkušās bumbas, trīs pārķertas bumbas, divi bloķēti metieni, četras personiskās piezīmes un +/- rādītājs +10.

Luka Dončičs uzvarētājiem guva 39 punktus, pa septiņām reizēm rezultatīvi piespēlēja un izcīnīja atlēkušās bumbas, kā arī septiņreiz kļūdījās. Timam Hārdevejam junioram tika 28 punkti.

"Clippers" nelīdzēja arī Kavai Lenarda gūtais 41 punkts, kā arī Pola Džordža 28 punkti, 12 izcīnītas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles.

"Mavericks" bija vadībā visu pirmo ceturtdaļu, lielāko pārsvaru pēc Maksi Klēbera divpunktu metiena panākot ceturtdaļas vidū (22:13). Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki panāca Dalasas vienību, un līdz puslaika beigām risinājās cīņa punkts punktā.

Pastāvīgu vadību dalasieši atguva otrā puslaika sākumā, trešās trešdaļas beigās pirmoreiz spēlē pārsniedzot desmit punktu pārsvaru - 94:83 pēc diviem precīziem Tima Hārdeveja jaunākā soda metieniem.

Pēdējā ceturtdaļā rezultāta starpība svārstījās desmit punktu robežās, tikai beigās "Clippers" basketbolistiem pietuvojoties.

Komandas tikās arī iepriekšējās sezonas "play-off" pirmajā kārtā, "Clippers" svinot uzvaru sērijā ar 4-2.

"Mavericks" regulārajā čempionātā ieņēma piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija ceturtā. Dalasieši pamatturnīrā izcīnīja par piecām uzvarām mazāk nekā pretinieki.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» turnīra otrajā kārtā tiekas ar Bouzasu-Maneiro

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā spēkosies ar kvalifikāciju pārvarējušo spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro.

Sports Mediji: Klārka parakstīs astoņu gadu vienošanos ar Nike

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) draftā ar pirmo numuru izvēlētā Keitlina Klārka tuvākajā laikā parakstīs ievērojamu vienošanos ar sporta zīmolu "Nike", informē Ziemeļamerikas mediji.

Sports Akcijā aicinās iedzīvotājus lifta vietā izmantot kāpnes

Lai atgādinātu par fizisko aktivitāšu nozīmīgumu ikdienā, šodien norisinās akcija "Diena bez lifta 2024", aģentūru LETA informēja Latvijas Tautas sporta asociācija.

Lasiet arī

Veselība Ik gadu Latvijā iznīcināšanai tiek nodotas aptuveni 4 t medikamentu (+VIDEO)

Zāles tiek klasificētas kā bīstamie atkritumi, atgādina farmaceite.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu

Latvijā kopumā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.