• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Artūrs Kurucs paudis kā jūtas, kļūstot par pirmo ACB līgas čempionu Latvijas

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
LETA 10:35, 01.07.2020


Artūrs Kurucs ir gandarīts, ka kļuvis par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš izcīnījis Spānijas augstākās līgas (ACB) čempiontitulu, sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījuma "Rīta Panorāma" sporta ziņām teica aizsargs.



Jau ziņots, ka Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" otrdien Valensijā dramatiskā cīņā triumfēja ACB sezonas noslēguma turnīra finālā, kur pieveica Rolanda Šmita pārstāvēto "Barcelona".

"Pa taisno lidojam uz mājām, jo kauss pēc iespējas ātrāk jāaizved uz Vitoriju. Cilvēki svin un gaida mūs. Nevaru iedomāties, kas mūs tur sagaidīs," naktī veiktā videoierakstā stāsta Kurucs. "Esam pārpilni ar emocijām, es kaut ko tādu piedzīvoju pirmo reizi dzīvē. Darbs, kas tika ieguldīts, lai izcīnītu šo čempiontitulu, bija ļoti smags un grūts. Tas bija ilgs process, kuram gājām cauri. Uzvara ir pelnīta, jo visi sevi izlika par 100%. Visa komanda gāja ar vienu mērķi - čempiontitulu."

No kopumā septiņām spēlēm Kurucs laukumā devās tikai vienā, taču latvietis daudz palīdzēja komandai treniņu procesā. Zīmīgi, ka Kurucs 2019./2020.gada sezonā kļuva par divu nacionālo čempionātu uzvarētāju, jo "VEF Rīga" sastāvā viņš tika arī pie Latvijas zelta.

"Biju kopā ar komandu un gāju tam procesam cauri. Esmu priecīgs, ka biju daļa no komandas, un sanāca no Latvijas atgriezties Spānijā. Tāpat esmu gandarīts, ka kļuvu par pirmo ACB čempionu no Latvijas. Ir patīkami būt daļai no Latvijas basketbola vēstures," pauž Kurucs.

ACB finālā "Baskonia" svinēja uzvaru ar rezultātu 69:67, zelta metienu 3,4 sekundes pirms finālsvilpes iemetot Lukam Vildosam.

"Pēdējās sekundes bija tās, ko cilvēki gaidīja. Tā bija fināla vērta spēle. Šoreiz mēs to uzvarējām, bet veiksme ir jānopelna. Dosimies uz mūsu pilsētu, kur cilvēki mūs gaida. Svinēsim kopā un pāris dienas atpūtīsimies. Turpinājumā varbūt būs garāks atvaļinājums, bet pēc tam atkal būs jāstrādā, lai nākotnē varētu vēl piedzīvot šādas emocijas," uzsver Kurucs.

Abi Latvijas basketbolisti bija fināla spēles pieteikumā, bet, tāpat kā pusfinālos, laukumā nedevās.

Barselonas klubs par Spānijas čempionu kronēts 18 reizes, bet Vitorijas komandas kontā ir četras zelta medaļas. "Barcelona" finālā spēlējusi 40 reizes, kamēr "Baskonia" - deviņas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Šilovs neglābj «Canucks» no otrā zaudējuma Stenlija kausa izcīņā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas mačā atvairīja 20 metienus, taču neglāba Vankūveras "Canucks" no otrās neveiksmes.

Sports Ar diviem mačiem Rīgā sāksies Latvijas futbola virslīgas otrais aplis

Šodien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgā Rīgā notiks divas otrā apļa spēles.

Sports «Bayern» un «Real» futbolisti spēlē neizšķirti Čempionu līgas pusfinālā

Minhenes "Bayern" otrdien savā laukumā spēlēja neizšķirti ar Madrides "Real" UEFA Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē.

Sports Latvijas U-18 hokejisti nodrošina vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase otrdien pēc Slovākijas izlases graujošas uzvaras nodrošināja vietu pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Lasiet arī

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.