• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


No nākamā mācību gada likvidēs Stalbes pamatskolu Cēsu novadā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 21:08, 21.03.2024


No nākamā mācību gada likvidēs Stalbes pamatskolu Cēsu novadā, ceturtdien nolēma pašvaldības deputāti.


Foto: LETA

Lēmums paredz Stalbes pamatskolas 1.-9.klašu programmu un pirmsskolas izglītības programmu, kas tiek īstenota "Iktēs", Stalbes pagastā nodot Straupes pamatskolai. Savukārt Stalbes pamatskolas struktūrvienību, kas realizē pirmsskolas izglītības programmu Alejas ielā 2a, Auciemā, Raiskuma pagastā, nodos Cēsu pilsētas 4.pirmsskolas izglītības iestādei.

Izglītības iestādes reorganizācija jāpabeidz līdz šā gada 31.augustam.

Straupes pamatskola būs Stalbes pamatskolas saistību pārņēmēja. Savukārt Stalbes pamatskolas bērnudārza struktūrvienības Alejas ielā 2a, Auciemā, Raiskuma pagastā saistības pārņems Cēsu pilsētas 4.pirmsskolas izglītības iestāde.

Kā pauž pašvaldība, lēmums paredz, ka Straupes pamatskola būs ar vienu administratīvo vadību, taču tiks saglabātas divas izglītības īstenošanas vietas to pašreizējās atrašanās vietās. Tāpat lēmums paredz, ka Stalbes pamatskolas pirmsskolas izglītības struktūrvienību Auciemā pievienos Cēsu pilsētas 4.pirmsskolas izglītības iestādei, arī saglabājot tā pašreizējo atrašanās vietu Auciemā.

Izglītības īstenošanas vietās Stalbē un Straupē turpinās īstenot pirmsskolas, sākumskolas un pamatskolas izglītības programmas. Stalbes pamatskolas pievienošana Straupes pamatskolai nodrošināšot optimālu klašu piepildījumu un atbilstošu mācību saturu. Tāpat tas ļaušot nodrošināt finanšu līdzekļu efektīvu izmantošanu, "veidojot optimālu un kvalitatīvu izglītības sistēmu, kopīgi izmantojot esošo izglītības iestāžu materiāltehnisko bāzi un cilvēkresursus, skaidro pašvaldība".

Stalbes un Straupes pamatskolu direktore Dana Gaile skaidro, ka priekšā ir liels plānošanas darbs, lai izveidotu mācību plānu nākamajam mācību gadam, skolēnu mobilitāti un pedagogu darba slodžu sadalījumu.

Reorganizācijas procesā aizvadītas vairākas sarunas, ar audzēkņu vecākiem, skolu kolektīvu un pašvaldības pārstāvjiem. Diskusijās par skolu tīkla sakārtošanu vērtēti dažādi faktori, tostarp skolēnu skaita dinamika un novērojamās tendences, iedzīvotāju skaita dinamika, tāpat ņemti vērā arī mācību sasniegumi un citi faktori. Pēc lēmuma par Stalbes un Straupes skolu apvienošanu, tiks veidota reorganizācijas grupa, iesaistot Cēsu novada pašvaldības pārstāvjus, Straupes pamatskolas pārstāvjus, kā arī Stalbes pamatskolas kolektīva izvirzītu pārstāvi, skaidro pašvaldībā.

Pieejamie dati liecina, ka Straupes pamatskolā skolēnu skaita dinamika un prognozes ir ar pozitīvām iezīmēm pretēji Stalbes pamatskolai. Straupes pagasta bērni apgūst pamatizglītību vietējā Straupes pamatskolā. Turpretī Stalbes pagasta bērni izvēlas mācīties citās skolās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Interesanti fakti Pētījums: Vairumam vecāku skolas izvēlē bērnam būtiska ir tās atrašanās vieta

Izvēloties skolu bērnam, 63% vecāku ir svarīgi, lai tā būtu pēc iespējas tuvāk mājām vai darbavietai, liecina pētījums par vecāku gaidām skolas izvēlē.

Sabiedrība Logina:Katrā skolā jāizveido skaidra sistēma drošas studiju vides nodrošināšanai

Katrā skolā jāizveido skaidru sistēmu, kurā vērsties, piemēram, seksuālas uzmākšanās gadījumos, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica kultūras ministre Agnese Logina (P), runājot par drošas studiju vides nodrošināšanu.

Sabiedrība Vidējās izglītības iestādēm dos tiesības rīkot iestājpārbaudījumus

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien nolēma virzīt izskatīšanai Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto likumprojektu par tiesībām vispārējās vidējās izglītības iestādēm rīkot iestājpārbaudījumus.

Sabiedrība Tiek apvienots bērnudārzs Priekulē un Virgas, audzēkņus pārvadās ar autobusu

"Tagadējie darbinieki varēs palikt un turpināt strādāt", - pauž vadītāja.