• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LOK prezidents Buks vaino Čakšas komandu par politiska spiediena izdarīšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sports
VS.LV 21:44, 10.04.2024


Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).



Buks atklāja, ka LOK attiecības ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) pasliktinājušās pēc tam, kad LOK atteikusies noslēgt sadarbības līgumu ar izdevniecību "Rīgas Viļņi", kurā iepriekš strādājis Čakšas padomnieks Raivis Bergs. Savukārt kopš pagājušā gada oktobra izdevniecīnas operatīvā vadītaja esot Berga māsa Elīna.

Berga noliedza, ka būtu bijušas sarunas par sadarbības iespēju, taču Buks izcēla, ka sarunas ar izdevniecību bijušas vēl pirms Berga kļuva paroperatīvo vadītāju, norādīja LTV.

Viņš skaidroja, ka neilgi pēc tam, kad jūlijā tika ievēlēts par LOK prezidentu, esot saņēmis no IZM uzstādījumu, ka ir nepieciešams atbrīvot no amata vairākus ilggadējus LOK darbiniekus.

"Ja es vēlos produktīvu sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju, tad man no darba ir jāatlaiž Dace Gulbe, Raitis Keselis un Lilita Mitrofanova, kas ir Raita Keseļa dzīvesbiedre," raidījumam teica Buks.

"Man šo nodeva trešās personas. Savukārt pēc tam, 12.augustā, kad man bija jau viens pret vienu tikšanās ar Raivi Bergu, viņš man personiski atkārtoja tieši šos pašus vārdus un uzvārdus un tieši šo pašu uzdevumu," viņš turpināja.

Šobrīd LOK vairs nestrādā tikai Gulbe, taču Buks atklāja, ka viņas aiziešanai no LOK bijuši citi iemesli.

Buks apgalvoja, ka ultimāts izvirzīts arī izvēloties Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vadītāju. Atklātā konkursā visaugstāko novērtējumu saņēma Daniēls Nātriņš, kurš vienlaikus ir IZM pakļautībā esošā Nacionālā sporta centra vadītājs. LOK vēlējās, lai LOV vadītājs strādā pilna laika darbu, taču sludinājumā to nebija norādījusi.

Savukārt, kad LOK komiteja nav vēlējusies apstiprināt Nātriņu amatā, Bukam tika izteikts ultimāts, ka līdz 29.decembrim Nātriņš esot jāapstiprina kā LOV valdes loceklis. "Ja neapstiprināsim, tad sportistiem finansējums tiks nogriezts," piebilda Buks, kurš piekāpies spiedienam un nav vēlējies olimpiskajā gadā pakļaut sportistus riskam.

Čakšas padomnieks Bergs apstiprinājis, ka ar Buku ir runājis, taču noliedza jebkādus pārmetumus, norāda LTV.

Saskaņā ar Olimpisko hartu Buka apgalvojumiem var būt nopietnas sekas, jo, ja apstiprināsies tas, ka LOK ir pakļāvusies politiskajam spiedienam, organizācijai draud atzīšanas apturēšana, par ko lemj Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteja.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Sports Latvijas hokejisti zaudē pirmajā no divām pārbaudes spēlēm ar Šveices izlasi

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Lozannā pārbaudes mačā ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:4, 1:0) zaudēja Šveices valstsvienībai.

Lasiet arī

Interesanti fakti Pētījums: Vairumam vecāku skolas izvēlē bērnam būtiska ir tās atrašanās vieta

Izvēloties skolu bērnam, 63% vecāku ir svarīgi, lai tā būtu pēc iespējas tuvāk mājām vai darbavietai, liecina pētījums par vecāku gaidām skolas izvēlē.

Sabiedrība No nākamā mācību gada likvidēs Stalbes pamatskolu Cēsu novadā

No nākamā mācību gada likvidēs Stalbes pamatskolu Cēsu novadā, ceturtdien nolēma pašvaldības deputāti.

Sabiedrība Logina:Katrā skolā jāizveido skaidra sistēma drošas studiju vides nodrošināšanai

Katrā skolā jāizveido skaidru sistēmu, kurā vērsties, piemēram, seksuālas uzmākšanās gadījumos, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica kultūras ministre Agnese Logina (P), runājot par drošas studiju vides nodrošināšanu.

Sabiedrība Vidējās izglītības iestādēm dos tiesības rīkot iestājpārbaudījumus

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien nolēma virzīt izskatīšanai Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto likumprojektu par tiesībām vispārējās vidējās izglītības iestādēm rīkot iestājpārbaudījumus.