• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Godātiem liepājniekiem tiks pasniegti pilsētas apbalvojumi (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
liepajniekiem.lv 17:56, 08.03.2024


Svinīgā ceremonija tradicionāli ietvers gan muzikālu programmu, gan stāstījumu un apsveikumu.


Meistara rotu darbs.

18. martā, tieši Liepājas pilsētas 399. dzimšanas dienā, svinīgā apbalvošanas ceremonijā godinās liepājniekus par īpašiem sasniegumiem un nopelniem pilsētas un tās iedzīvotāju labā. Svinīgā ceremonija tradicionāli ietvers gan muzikālu programmu, gan stāstījumu un apsveikumu titulu “Goda liepājnieks” un vienpadsmit “Gada liepājnieks” ieguvējiem. Lai piedalītos pasākumā, ikviens interesents aicināts doties uz koncertzāles informācijas centru, kurā no 1. marta līdz pat pasākuma brīdim būs iespēja saņemt ielūgumus. Katra persona var saņemt četrus ielūgumus.

Titulu “Gada liepājnieks” piešķir kā apbalvojumu par sevišķiem nopelniem Liepājas labā iepriekšējā gada laikā. Titula ieguvēji saņems sudraba goda zīmes – piespraudes, kas veidotas kā liepu lapa, uz kuras attēlota Liepājas ģerbonī redzamā lauva, un apliecinājuma rakstus jeb diplomus.

Savukārt Goda liepājnieks saņems goda zīmi – sudraba ordeni, uz kura redzama Liepājas ģerbonī attēlotā lauva liepu lapu vainagā, un mazāku piespraudīti, ko var nēsāt ikdienā, kā arī Goda liepājnieka apliecinājuma rakstu jeb diplomu. Visi titulu ieguvēji veiks ierakstu Liepājas Goda grāmatā. Pasākumā septiņi liepājnieki arī saņems Pateicības rakstus.

Kā Liepājas pilsētas galvenais apbalvojums tituls izveidots 1994. gadā un atjaunots 2004. gadā. Pieteikumus tituliem izvērtē Liepājas Apbalvojumu komisijas locekļi. Šo apbalvojumu piešķir par sevišķiem nopelniem Liepājas labā, kas var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes vai saimnieciskajā darbā. Par nopelniem uzskatāms gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība. Goda liepājnieka ordeņa, piespraudītes un Gada liepājnieka piespraudes autors ir Liepājas Mākslas vidusskolas Metāla dizaina nodaļas vadītājs Andris Garokalns.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru no Liepājas līdz Bernātiem

No pirmdienas, 15.aprīļa, sāk būvēt gājēju un velobraucēju infrastruktūru gar valsts galveno autoceļu Liepāja-Lietuvas robeža (A11) posmā no Liepājas administratīvās robežas līdz Bernātiem, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Liepājas apkārtnē tiks ierīkots veloceliņš 17 km garumā (+VIDEO)

Iepirkuma uzvarētājs piedāvāja zemāko līgumcenu – 1 891 743,64 eiro.

Ekonomika Liepājas ostā plāno izbūvēt enerģijas kompleksu ar termināli ūdeņraža ražotnei

Liepājas ostā plānots izbūvēt atjaunojamās enerģijas kompleksu ar termināli ūdeņraža ražotnei, informē Liepājas speciālā ekonomiskā zona (SEZ).

Sabiedrība NATO plāno ieguldīt ap 160 miljonus eiro militārās ostas attīstībā Liepājā

NATO pieņemts lēmums par vairāk nekā 160 miljonu eiro finansējuma piešķiršanu militārās ostas attīstībai Liepājā Karostas teritorijā, tviterī raksta aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).