• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Koalīcija apspriež: izveidot banku, palīdzēt aizņēmējiem un rūpniekiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:37, 29.10.2023

Andris Ērglis


Galvenais valsts finanšu likums “tuvojas” parlamentam



Pirmdien gaidāmajā koalīcijas padomes sēdē partneri acīmredzot apspriedīs 2024.gada budžeta projektu un “zaļo zemnieku” prasību vēl vismaz uz gadu pagarināt samazināto PVN likmi svaigiem dārzeņiem un augļiem. Koalīcija var apspriest arī divas Saeimas Budžeta un finanšu komitejas vadītāja Jāņa Reira idejas.

Pirmā ideja ir ieviest īpašu nodevu bankām, ko kredītiestādes pārskaitīs aizņēmēju atbalsta fondā.

Otra ideja ir valsts bankas izveide uz investīciju valsts aģentūras Altum bāzes, kas atdzīvinās konkurenci banku sektorā un ļaus valstij īstenot aktīvāku investīciju politiku.

Tāpat valdošie politiķi var apspriest Ekonomikas ministrijas sagatavotos grozījumus, kas dos iespēju sniegt finansiālu palīdzību energoietilpīgajām nozarēm, kas cietušas ģeopolitisko satricinājumu (energoresursu, izejvielu u.c. cenu kāpuma) dēļ, kā arī sankciju kara dēļ.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aptuveni 700 NATO karavīrus izvietos netālu no Rīgas lidostas

Gatavojoties NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai līdz brigādes līmenim, paredzēts, ka aptuveni 700 sabiedroto karavīrus izvietos Mārupes novadā, informē aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Sabiedrība Peldošā laboratorija pēta Liepājas ezera stāvokli (+VIDEO)

Skolēni varēs ievākt reālvidē ūdens un tajā esošo organismu – zooplanktonu, fitoplanktonu, bentosa – paraugus.

Sabiedrība Kā panākt lielāko pensijas iemaksas atdevi? Тор grozījumi

Sagatavoti grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā un Ministru kabineta 2017.gada 19.decembra noteikumos "Kārtība, kādā valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājs aprēķina maksājumu par ieguldījumu plāna pārvaldi, un kārtība, kādā tiek veikta minētā maksājuma uzskaite un ieturēšana".

Lasiet arī

Sabiedrība Brigmanis: ZZS ir izturējusi pārbaudījumus, esot opozīcijā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir izturējusi pārbaudījumus, esot opozīcijā, trešdienas rītā intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica Saeimas deputāts Augusts Brigmanis (ZZS).

Sabiedrība Zatlers: Šī Saeimas sasaukuma laikā varam sagaidīt vēl vienu valdību

Šī Saeimas sasaukuma laikā varam sagaidīt vēl vienu valdību, šādu viedokli intervijā TV3 pauda eksprezidents Valdis Zatlers, pieļaujot, ka valstij šādas izmaiņas varbūt pat būtu vēlamas.

Sabiedrība Siliņa: Pie valdības veidošanas turpinās strādāt JV, ZZS un Progresīvie

Pie nākamās valdības veidošanas pirmdien turpinās strādāt "Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie", šodien preses konferencē kopā ar citiem JV politiķiem paziņoja Ministru prezidenta amatam nominētā Evika Siliņa (JV).

Sabiedrība Dzintars: Paliekot opozīcijā, NA Saeimā balsos atbilstoši saviem principiem

Nacionālā apvienība (NA) nekādā veidā neatbalstīs un nestiprinās "Jaunās vienotības" veidoto valdību, ja tajā būs "Progresīvie", tomēr, arī paliekot opozīcijā, NA Saeimas balsojumos vadīsies pēc savām vērtībām un principiem, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja NA līderis Raivis Dzintars.