• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dzintars: Paliekot opozīcijā, NA Saeimā balsos atbilstoši saviem principiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:27, 31.08.2023


Nacionālā apvienība (NA) nekādā veidā neatbalstīs un nestiprinās "Jaunās vienotības" veidoto valdību, ja tajā būs "Progresīvie", tomēr, arī paliekot opozīcijā, NA Saeimas balsojumos vadīsies pēc savām vērtībām un principiem, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja NA līderis Raivis Dzintars.


Foto: LETA

Viņš pauda viedokli, ka JV rīcībā ir manāmas "varas reibuma pazīmes". Tā esot cerējusi, ka vismaz viens no līdzšinējās koalīcijas partneriem - NA vai "Apvienotais saraksts" (AS) - nespēs pretoties ministru amatu kārdinājumam un piekritīs "ar jebkādiem nosacījumiem" strādāt tādā valdībā, kādu JV vienpersoniski būs izdomājusi. Tomēr tā nebūs, solīja Dzintars, paužot cerību, ka arī AS pilnībā atteiksies no darba JV veidotā valdībā ar ZZS un "Progresīvajiem".

"Es domāju, ka arī AS šo pozīciju cieņpilni noturēs un "Vienotība" būs smagas izvēles priekšā," sacīja Dzintars.

Jautāts, vai tomēr JV nepiedāvāja NA gana saistošus kompromisus, lai tā tomēr nāktu strādāt valdībā, piemēram, solot "neaiztikt" tā dēvēto Stambulas konvenciju, NA līderis atbildēja, ka Stambulas konvencija nebūt nav būtiskākais strīdus jautājums ar "Progresīvajiem". "Mēs redzam, ka viņi ir nevis par nacionālas valsts veidošanu, bet par multikulturālas valsts veidošanu ar maksimāli atvērtām robežām imigrantiem, ar pēc iespējas mazāk rīcībām un politikām, kas vērstas uz Latviskas, nacionālas valsts veidošanu. Tas ir pilnīgi pretējs tam, ko sagaida mūsu vēlētājs," skaidroja NA līderis, piebilstos, ka "Progresīvo" darbība daudzos aspektos ir līdzīga "Saskaņai", turklāt daudzi "Progresīvo" cilvēki arī esot bijuši "Saskaņas" deputātu palīgi.

"Ja mēs redzam, ka tiek veidota valdība, kas ir pretēja mūsu interesēm, tad, pirmkārt, mēs cenšamies, lai šāda valdība netiktu izveidota, bet, ja tā tiek izveidota, tad lai tai būtu pēc iespējas īsāks mūžs un lai tā ātrāk nomainītos," savu nostāju rezumēja Dzintars, netieši norādot, ka NA skatījumā šāda koalīcija - JV, ZZS un "Progresīvie" - nodarītu kaitējumu Latvijai.

Kā ziņots, JV virzītā Ministru prezidenta amata kandidāte Evika Siliņa (JV) šodien uz četru partiju koalīcijas izveidošanas sarunām aicinājusi ZZS, AS un "Progresīvo" pārstāvjus, tomēr AS uz sarunām doties neplāno.

AS līdz šim ir uzsvērusi, ka vēlas turpināt strādāt valdošajā koalīcijā, taču ne par katru cenu. AS politiķi pārsvarā ir uzsvēruši, ka vēlas saglabāt esošo koalīciju, kurā strādā JV, AS un NA, taču nav snieguši ļoti skaidru atbildi, vai iekļautos tādā koalīcijā, kurā nav NA.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu. AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Sabiedrība Nākamgad Rīgā notiks Eiropas jauno zinātnieku saiets (+VIDEO)

Katru gadu nemainīgi četri pirmās vietas ieguvēji saņem 7000 eiro lielu naudas balvu.

Sabiedrība Saudzēsim Latvijas nēģus: līdz jūlijam makšķerēt aizliegts (+VIDEO)

Baltijas jūrā ietekošās upes ar to baseiniem ir nozīmīgākās nārstošanas vietas.

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Lasiet arī

Sabiedrība Kariņš: Jaunās valdības personālijās «zili brīnumi un pārsteigumi» nebūs

"Jaunās vienotības" (JV) virzītās premjera amata kandidātes Evikas Siliņas veidotās jaunās valdības personālijās "zili brīnumi un pārsteigumi" nebūs, trešdien TV3 izteicās demisionējušais premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Sabiedrība Brigmanis: ZZS ir izturējusi pārbaudījumus, esot opozīcijā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir izturējusi pārbaudījumus, esot opozīcijā, trešdienas rītā intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica Saeimas deputāts Augusts Brigmanis (ZZS).

Sabiedrība Zatlers: Šī Saeimas sasaukuma laikā varam sagaidīt vēl vienu valdību

Šī Saeimas sasaukuma laikā varam sagaidīt vēl vienu valdību, šādu viedokli intervijā TV3 pauda eksprezidents Valdis Zatlers, pieļaujot, ka valstij šādas izmaiņas varbūt pat būtu vēlamas.

Sabiedrība Siliņa: Pie valdības veidošanas turpinās strādāt JV, ZZS un Progresīvie

Pie nākamās valdības veidošanas pirmdien turpinās strādāt "Jaunā vienotība" (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie", šodien preses konferencē kopā ar citiem JV politiķiem paziņoja Ministru prezidenta amatam nominētā Evika Siliņa (JV).