• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Brigmanis: ZZS ir izturējusi pārbaudījumus, esot opozīcijā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:44, 06.09.2023


Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir izturējusi pārbaudījumus, esot opozīcijā, trešdienas rītā intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica Saeimas deputāts Augusts Brigmanis (ZZS).


Foto: LETA

Viņš paskaidroja, ka ZZS, piedaloties jaunās valdības veidošanā, atgriežas "lielajā politikā".

Runājot par to, kādas jomas jaunajā valdībā ZZS varētu uzņemties, Brigmanis, norādīja, ka zemkopība tradicionāli bijusi ZZS sfēra, bet pārējie jautājumi principā esot atvērti.

"Jautājums par Saeimas spīkeri ir nonācis mūsu darba laukā, pārējās sfēras arī - ja būs šī vēlme un vēlēšanās, lai mēs viņas uzņemamies - jā, mēs esam gatavi," sacīja Brigmanis.

Atbildot uz jautājumu, vai Kultūras ministrija varētu nonākt ZZS pārziņā, Brigmanis norādīja, ka tas neesot izslēgts.

Vienlaikus viņš norādīja, ka kultūras jomā ir dažādi izaicinājumi, taču ZZS ir gatavi piedāvāt kandidātu, neminot konkrētu vārdus, kas varētu ieņemt kultūras ministra amatu.

Runājot par personām, kuras varētu "startēt" uz ministru posteņiem, Brigmanis norādīja, ka priekšroka būtu dodama tiem cilvēkiem, kuri ir piedalījušies Saeimas vēlēšanās.

Brigmanis, atbildot uz jautājumu, vai jaunā valdība tiks izveidota līdz septembra vidus, norādīja, ka "uz to mēs ejam".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Jaunā vienotība" (JV), ZZS un "Progresīvie" šodien turpinās darbu pie valdības veidošanas.

Kā aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) pārstāve Ilze Čikule, topošās koalīcijas partiju tikšanās paredzēta Ministru kabineta bibliotēkā no plkst.12 un provizoriski varētu ilgt vairāk par pusotru stundu.

Tāpat vēstīts, topošā koalīcija Latviju vēlas redzēt kā latvisku, labklājīgu un iekļaujošu Eiropas valsti, iepriekš pauda Siliņa.

Viņa pastāstīja, ka jaunajai valdībai būs jāstrādā arī pie klimata tehnoloģiju, digitālo pārmaiņu ieviešanas. Topošā koalīcija arī strādās, lai uzlabotu pieejamību veselības aprūpei, izglītības saturu, lai atrisinātu cilvēktiesību, ģimeņu jautājumus, lai arī jaunieši justos piederīgi Latvijai, norādīja politiķe.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aptuveni 700 NATO karavīrus izvietos netālu no Rīgas lidostas

Gatavojoties NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai līdz brigādes līmenim, paredzēts, ka aptuveni 700 sabiedroto karavīrus izvietos Mārupes novadā, informē aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Sabiedrība Peldošā laboratorija pēta Liepājas ezera stāvokli (+VIDEO)

Skolēni varēs ievākt reālvidē ūdens un tajā esošo organismu – zooplanktonu, fitoplanktonu, bentosa – paraugus.

Sabiedrība Kā panākt lielāko pensijas iemaksas atdevi? Тор grozījumi

Sagatavoti grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā un Ministru kabineta 2017.gada 19.decembra noteikumos "Kārtība, kādā valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājs aprēķina maksājumu par ieguldījumu plāna pārvaldi, un kārtība, kādā tiek veikta minētā maksājuma uzskaite un ieturēšana".

Lasiet arī

Sabiedrība ZZS: Nepieciešama koalīcija, kas bāzējas uz darbiem

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Viktors Valainis uzskata, ka nepieciešama ne tikai koalīcijas paplašināšana, bet nepieciešama koalīcija, kas bāzējas uz darbiem.

Sabiedrība ZZS ar Rinkēviču tiksies Valsts prezidenta vēlēšanu priekšvakarā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija 30.maijā tiksies ar Valsts prezidenta amatam "Jaunās vienotības" izvirzīto kandidātu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV).

Sabiedrība Gaidāms pavērsiens? Kuluāros neizslēdz iespēju valdībā nonākt ZZS

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) iespējas nonākt valdībā redz gan tad, ja partiju apvienība izlemtu atbalstīt "Jaunās vienotības" (JV) virzīto kandidātu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV), gan arī pie balsošanas par "Apvienotā saraksta" (AS) virzītā kandidāta Ulda Pīlēna ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā, liecina politikas kuluāros izskanējusī informācija.

Sabiedrība Koalīcija apspriež: izveidot banku, palīdzēt aizņēmējiem un rūpniekiem

Galvenais valsts finanšu likums “tuvojas” parlamentam