• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zatlers: Šī Saeimas sasaukuma laikā varam sagaidīt vēl vienu valdību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:26, 05.09.2023


Šī Saeimas sasaukuma laikā varam sagaidīt vēl vienu valdību, šādu viedokli intervijā TV3 pauda eksprezidents Valdis Zatlers, pieļaujot, ka valstij šādas izmaiņas varbūt pat būtu vēlamas.


Foto: LETA

Zatlers lēsa, ka "Jaunās vienotības" (JV) vēlētāji nav apmierināti ar topošo koalīciju ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), bet, ja valdība spēs sekmīgi strādāt, tad vērtējums varot pagriezties arī pretējā virzienā.

Pēc bijušā politiķa vārdiem, tagad viss būšot atkarīgs no JV deleģētās premjera amata kandidātes Evikas Siliņas un viņas spējām likt strādāt gan ZZS, gan pie varas vēl nebijušajiem "Progresīvajiem".

Vērtējot JV potenciālo sastrādāšanos ar tiesājamā Ventspils politiķa Aivara Lemberga partneriem ZZS, Zatlers izteicās, ka sadarbības attaisnošanai tagad notiks "tukša runāšana un pašmānīšanās". Zatlers vērtēja, ka Lembergam vairs nav politiskās ietekmes un viņš "ir pagātne", lai arī pats Ventspils politiķis to tā nevērtē, attiecīgi nekādus drošības riskus ZZS atrašanās valdībā neradot.

Zatlers domā, ka Krišjāņa Kariņa (JV) valdības krīze un krišana nebija plānota, bet attīstījās līdz ar prezidenta vēlēšanām, "kurās nonācām pie laba prezidenta", bet līdzšinējās koalīcijas partijas sastrīdējās.

Runājot par līdz šim valdības tapšanā redzēto, Zatlers vērtēja, ka no "Progresīvo" puses esot vērojams zināms politiskais naivums, domājot, ka visi valdībā atbildēs par visu. Ja mēs gribam, lai darbi tiek darīti, atbildības ir jāsadala, un tad ministrijas zināmā mērā kļūst par "partiju īpašumu", izteicās bijušais prezidents.

Zatlers tomēr atzina, ka veselības un izglītības jomās ministriem tiešām ir nepieciešams visas valdības atbalsts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Koalīcija apspriež: izveidot banku, palīdzēt aizņēmējiem un rūpniekiem

Galvenais valsts finanšu likums “tuvojas” parlamentam

Sabiedrība Politologs: Balsojumi izgaismojuši jaunajā koalīcijā iebūvētās pretrunas

Balsojumi par Saeimas priekšsēdētāja amata kandidātiem izgaismo jaunajā koalīcijā iebūvētās pretrunas, sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Sabiedrība AS dibinātājs Pīlēns kritizē JV par vāju valdības vadību un divkosību

Trūkumi demisionējušajās valdības darbā ir saistāmi ar vāju vadību no "Jaunās vienotības" (JV) politiķa Krišjāņa Kariņa puses, šādu viedokli ceturtdien intervijā LTV "Rīta panorāmā" pauda "Apvienotā saraksta" (AS) dibinātājs Uldis Pīlēns, kura pārstāvētais politiskais spēks kopā ar JV un Nacionālo apvienību (NA) veidoja līdzšinējo koalīciju.

Sabiedrība «Progresīvo» kandidāts veselības ministra amatam varētu būt Labsvīrs

"Progresīvo" kandidāts veselības ministra amatam, ja partijai tiks uzticēta atbildība par šo nozari, varētu būt bijušais ierēdnis Edgars Labsvīrs, Latvijas Radio atzina Saeimas deputāts Edmunds Cepurītis.