• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


JKP līderis EP vēlēšanās būs bijušais satiksmes ministrs Linkaits

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:44, 16.10.2023


JKP jeb Jaunās konservatīvās partijas saraksta līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām būs bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), aģentūru LETA informēja partijā.



Partijas līdzšinējais nosaukums bija "Konservatīvie", taču tagad tā ir mainījusi zīmolu - turpmāk tās nosaukums būs JKP.

Lai sīkāk informētu par JKP attīstības redzējumu Latvijai, trešdien, 18.oktobrī, plkst.10.30 JKP birojā Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 32, notiks preses konference, kurā piedalīsies partijas vadītājs Gatis Eglītis un JKP saraksta līderis EP vēlēšanām Linkaits.

Partija nosaukumu esot mainījusi pēc vēlētāju viedokļu analizēšanas par to, kādu rīcību sabiedrība sagaida turpmāk un par iepriekš pieļautajām kļūdām.

JKP jaunais lozungs ir "Stipri pamati stiprai valstij" un redzējums, ka sabiedrības un valsts pamats ir tās iedzīvotāju drošība, veselība un kvalitatīva izglītība. "Ja mēs nevaram nodrošināt Latvijas iedzīvotāju pamatvajadzības drošības, veselības aprūpes un mūsu bērnu izglītības jomā, mēs nevaram cerēt uz mūsu valsts sekmīgu attīstību," uzsver Eglītis.

JKP vadītājs akcentē, ka diemžēl tieši šīs trīs jomas gadiem ilgi cieš no valdības uzmanības, pienācīga finansējuma un prātīgas, sistēmiskas pieejas trūkuma.

"Mēs redzam krīzi visās trijās nozarēs - Latviju satricina asinis stindzinoši noziegumi, iedzīvotāji mēnešiem ilgi nevar nokļūt pie ārsta uz konsultāciju, ielaižot bīstamas slimības, kas samazina dzīves kvalitāti un ilgumu, bet mūsu bērni cieš no skolotāju trūkuma un pārslodzes," pauž Eglītis, kurš uzsver, ka partijas prioritāte ir pastiprināta uzmanība iekšlietu, veselības aprūpes un izglītības nozarei.

Pēc JKP domām, konservatīvisms ir rūpes par sabiedrības saknēm un pamatiem. Ja iedzīvotāji jūtas drošībā, ir veseli un var rēķināties ar laikā saņemtu mediķu, ugunsdzēsēju, policijas un citu valsts iestāžu palīdzību, viņi harmoniski attīstās, veido ģimeni un karjeru, sekmīgi apgūst jaunas prasmes un paaugstina izglītības līmeni.

"Tas viss stimulē mūsu ekonomikas izaugsmi - ļaudis ne tikai izstrādā preces un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, bet arī labprāt tērē nopelnīto naudu, stimulējot vietējo ekonomiku," teikts partijas paziņojumā.

"Mūsu partijā ir pieredzējuši šo jomu speciālisti un līderi, kas no pirmavotiem zina, kādas tieši ir problēmas un kā tās var atrisināt. Mūsu mērķis - ar jauniem spēkiem, jaunu iedvesmu un konkrētiem risinājumiem galvenajās jomās atgriezties Saeimā un sakārtot būtiskākos jautājumus, lai valstij ir stipri pamati," pauž Eglītis.

JKP, startējot kā "Konservatīvie", 2022.gadā nepārvarēja 5% barjeru, lai iekļūtu 14.Saeimā.

EP vēlēšanas gaidāmas 2024.gada jūnija sākumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavpils izpilddirektore Šņepste negrasās strādāt Saeimā Krištopana vietā

Daugavpils pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste (LPV) negrasās strādāt Saeimā Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Viļa Krištopana (LPV) vietā.

Pasaule No Lietuvas ievēlēto Gražuli neuzņem EP Konservatīvo un reformistu grupā

Bijušais Lietuvas Seima deputāts Petrs Gražulis, kurš šomēnes tika ievēlēts Eiropas Parlamentā (EP), nav uzņemts Eiropas Konservatīvo un reformistu grupā, vēsta Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.

Pasaule Mišels: Vienošanās par ES vadošajiem amatiem nav panākta

Eiropas Savienības (ES) valstu līderiem pirmdienas vakarā nav izdevies panākt vienošanos par bloka augstāko amatu sadalījumu, pēc valstu un valdību vadītāju vakariņām Briselē paziņoja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Ekonomika Zināms, cik mēnesī saņems Latviju pārstāvošie deputāti Eiropas Parlamentā

Latviju pārstāvošie deputāti Eiropas Parlamentā (EP) mēnesī saņems 10 377 eiro pirms nodokļu nomaksas un dažādas piemaksas, liecina informācija EP tīmekļvietnē.