• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ušakovs ievēlēts par EP delegācijas ar Kaukāza valstīm vadītāju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 14:13, 03.10.2024


Eiroparlamentārietis kļuvis par priekšsēdētāju delegācijai starpparlamentāro attiecību veicināšanai starp ES un Armēniju, Azerbaidžānu un Gruziju.



Eiroparlamentārietis Nils Ušakovs (S) ceturtdien Eiropas Parlamentā (EP) ievēlēts par Delegācijas Eiropas Savienības (ES) un Armēnijas parlamentārās partnerības komitejas, ES un Azerbaidžānas parlamentārās sadarbības komitejas un ES un Gruzijas parlamentārās asociācijas komitejas (DSCA) priekšsēdētāju.

Saskaņā ar Ušakova birojā pausto, minētajai komitejai ir būtiska loma starpparlamentāro attiecību veicināšanā starp ES un Armēniju, Azerbaidžānu un Gruziju.

Pēc ievēlēšanas Ušakovs uzsvēra, cik svarīgi ir stiprināt attiecības starp ES un Dienvidkaukāza valstīm. Viņaprāt, Dienvidkaukāzs ir ārkārtīgi stratēģiski, kulturāli un ekonomiski nozīmīgs reģions, kas atrodas Eiropas un Āzijas krustcelēs.

"Nesenie konflikti, kā arī plašāka mēroga notikumi pasaulē ir mainījuši ģeopolitisko ainavu, radot jaunus izaicinājumus un iespējas sadarbībai starp ES un Dienvidkaukāza valstīm. Situācijas attīstība uzsver nepieciešamību pēc spēcīgas iesaistīšanās un centieniem panākt ilgtermiņa stabilitāti reģionā," pauda EP deputāts.

Viņš atzīmēja, ka, turpinot virzīties uz priekšu, prioritāte būs veicināt dialogu, sekmēt reģiona stabilitāti un pastiprināt sadarbību tādās svarīgās jomās kā drošība, tiesiskums un cilvēktiesības. Ušakovs uzsvēra, ka mainīgā ģeopolitiskā vide prasa atjaunot uzmanību uz sadarbību un uzticības veidošanu, jo īpaši pēc konfliktiem, kas ietekmē gan reģionu, gan plašāku starptautisko kārtību. Viņš klāstīja, ka delegācijas mērķis būs atbalstīt iniciatīvas, kas veicina mieru un labklājību, vienlaikus atbalstot demokrātijas un cilvēktiesību vērtības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Pasaule Irāna uz Izraēlu raidījusi 200 raķetes

Irāna iepriekšējās dienas vakarā izšāvusi uz Izraēlu 200 raķetes, trešdien pavēstījusi teokrātiskā režīma kontrolētā valsts televīzija.

Pasaule Laikraksts: Šolcs vēlas telefoniski sazināties ar Putinu

Vācijas kanclers Olafs Šolcs vēlas telefoniski sazināties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta vācu laikraksts "Die Zeit", atsaucoties uz avotiem valdības aprindās.

Pasaule Oktobrī Rīgā notiks Krimas platformas parlamentārais samits

Vairāk nekā 30 valstu pārstāvji 24.oktobrī Rīgā pulcēsies Starptautiskās Krimas platformas parlamentārajā samitā, kura mērķis ir vairot starptautiskās sabiedrības izpratni un atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, informē Saeimas Preses dienests.

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavpils izpilddirektore Šņepste negrasās strādāt Saeimā Krištopana vietā

Daugavpils pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste (LPV) negrasās strādāt Saeimā Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Viļa Krištopana (LPV) vietā.

Pasaule No Lietuvas ievēlēto Gražuli neuzņem EP Konservatīvo un reformistu grupā

Bijušais Lietuvas Seima deputāts Petrs Gražulis, kurš šomēnes tika ievēlēts Eiropas Parlamentā (EP), nav uzņemts Eiropas Konservatīvo un reformistu grupā, vēsta Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.

Pasaule Mišels: Vienošanās par ES vadošajiem amatiem nav panākta

Eiropas Savienības (ES) valstu līderiem pirmdienas vakarā nav izdevies panākt vienošanos par bloka augstāko amatu sadalījumu, pēc valstu un valdību vadītāju vakariņām Briselē paziņoja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Ekonomika Zināms, cik mēnesī saņems Latviju pārstāvošie deputāti Eiropas Parlamentā

Latviju pārstāvošie deputāti Eiropas Parlamentā (EP) mēnesī saņems 10 377 eiro pirms nodokļu nomaksas un dažādas piemaksas, liecina informācija EP tīmekļvietnē.