• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdība atļauj VNĪ pārdot izsolē ēku Merķeļa ielā 11

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:43, 29.11.2022


Valdība otrdien nolēma atļaut VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārdot izsolē valsts nekustamo īpašumu Merķeļa ielā 11, Rīgā, kas nav nepieciešams valsts pārvaldes funkciju nodrošināšanai saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu.



Īpašumu veido zemesgabals 1233 kvadrātmetru platībā un uz tā esoša piecstāvu administratīvā ēka 4731,8 kvadrātmetru platībā, kā arī pagrabs 108,6 kvadrātmetru platībā un bruģēts laukums 137,3 kvadrātmetru platībā. Īpašums ierakstīts zemesgrāmatā uz valsts vārda Finanšu ministrijas personā.

Zemesgabala kadastrālā vērtība ir 430 395 eiro, savukārt ēkas kadastrālā vērtība ir 2 988 902 eiro. Visa nekustamā īpašuma kadastrālā vērtība noteikta 3 430 179 eiro.

Būve ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

Administratīvās ēkas telpas 1104,1 kvadrātmetru platībā ir iznomātas fiziskām un juridiskām personām un noslēgti telpu nomas līgumi ar 24 juridiskām un astoņām fiziskām personām. Ņemot vērā, ka noslēgtie nomas līgumi nav ierakstīti zemesgrāmatā, pēc nekustamā īpašuma atsavināšanas nomas līgumi jaunajam ieguvējam nebūs saistoši.

Administratīvās ēkas pirmā stāva telpas 66,6 kvadrātmetru platībā izmanto arī Veselības ministrijas tiešās pārvaldes iestāde - Valsts asinsdonoru centrs. VNĪ sadarbībā ar Valsts asinsdonoru centru un Veselības ministriju ir vienojušās par Valsts asinsdonoru centra pārvietošanu uz citām piemērotām telpām VNĪ īpašumā esošajā nekustamajā īpašumā Brīvības bulvārī 32, Rīgā, pēc attiecīgo telpu pielāgošanas Valsts asinsdonoru centra funkciju nodrošināšanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt ēku Brīvības ielā ar 1,53 miljonu eiro sākumcenu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atkārtotā izsolē nav izdevies pārdot ēku Brīvības ielā, Rīgā, kurā atrodas veikals "Santa un Barbara", liecina informācija elektronisko izsoļu vietnē "izsoles.ta.gov.lv".

Sabiedrība Rīgā tiks uzbūvēti vismaz 1000 pieejamas cenas īres dzīvokļi

Rīgas pašvaldība sāks darbu pie pieejamu īres dzīvokļu attīstības programmas, iesaistoties valsts programmā, lai nodrošinātu mājokļa atbalstu pašvaldības funkciju veikšanai svarīgās profesijās nodarbinātiem speciālistiem un viņu ģimenēm, nolemts Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā.

Ekonomika Olaines novadā varētu uzbūvēt 80 pieejamas cenas īres dzīvokļus

Olaines novadā ar pašvaldības atbalstu varētu uzbūvēt mājas ar 80 pieejamas cenas īres dzīvokļiem, ziņo pašvaldība.

Ekonomika Sērijveida dzīvokļu cenas jūlijā palielinājās Jelgavā, Ogrē un Kauguros

Sērijveida dzīvokļu cenas jūlijā palielinājās Jelgavā, Ogrē un Kauguros, Jūrmalā, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.