Lai iegūtu piesātinātu sarkanu, gandrīz rubīna toni, pietiek vārīt olas biešu, mārrutku un etiķa novārījumā – šādu metodi iesaka eksperti no Daily Wrap.
Jums būs nepieciešamas 4–6 baltas olas. Var izmantot arī brūnas, taču tad tonis būs nedaudz klusāks, bet tikpat skaists. Papildus sagatavojiet 2–3 vidēja izmēra bietes, 1–2 ēdamkarotes svaigi rīvētu mārrutku, 2 ēdamkarotes etiķa un apmēram 500 ml ūdens.
Nomizotās bietes sarīvējiet uz rupjās rīves, lieciet katlā un pārlejiet ar ūdeni. Pievienojiet mārrutkus un vāriet uz lēnas uguns 20 minūtes.
Pēc tam novārījumu noņemiet no uguns un pievienojiet etiķi. Rūpīgi nomazgātās, jēlās olas ielieciet vēl siltajā šķidrumā un vāriet vēl aptuveni 10 minūtes. Lai krāsa kļūtu intensīvāka un noturīgāka, olas ieteicams atstāt novārījumā uz vairākām stundām vai pat visu nakti.
Kad krāsošana pabeigta, ar karoti izņemiet olas un lieciet uz papīra dvieļa. Pievienojot nelielu daudzumu augu eļļas, tās iegūs skaistu spīdumu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Pievienojiet komentāru
Anonīmi komentāri
Atbilēt
Anonīmi komentāri