• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas krītas bažās par Covid-19 delta variantu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:03, 31.07.2021


Ņujorka, 31.jūl., LETA--AFP. Akciju cenas ASV un Eiropas biržās piektdien kritās, ko veicināja bažas par Covid-19 delta variantu un investoru tiekšanās pārdot akcijas pēc to cenu celšanās.

Ņujorka, 31.jūl., LETA--AFP. Akciju cenas ASV un Eiropas biržās piektdien kritās, ko veicināja bažas par Covid-19 delta variantu un investoru tiekšanās pārdot akcijas pēc to cenu celšanās.

Analītiķi konstatēja augošu investoru par to, ka lielāks skaits uzņēmumu atliek savus plānus par darbības atsākšanu birojos, ņemot vērā Covid-19 gadījumu skaita jaunu kāpumu. 

Tajā pašā laikā veselības nozares amatpersonas pastiprina kampaņas vakcinācijas pret Covid-19 veicināšanai, un lielāks skaits uzņēmumu pieprasa darbinieku vakcinēšanos.

"Delta varianta augošā izplatība rada lielāko risku [ekonomikas] atveseļošanai," sacīja "Oxford Economics" analītiķis Bobs Švarcs.

"Labā ziņa ir tā, ka vakcinācijas tempi lēni aug pēc mēnešiem ilga krituma. nav skaidrs, vai tas atspoguļo koronavīrusa gadījumu skaita kāpumu vai agresīvākus valdības amatpersonu aicinājumus cilvēkiem vakcinēties," sacīja Švarcs. "Jo vairāk valsts tuvojas pūļa imunitātei, jo labākas izredzes, ka [ekonomikas] atveseļošanās atgūs savu impulsu."

Ar ceļošanu saistīto uzņēmumu akciju cenas kritās bažās, ka delta variants noslāpēs akvititāti. "United Airlines" akcijas cena saruka par vairāk nekā 3%, bet "Carnival" akcijas cena - par vairāk nekā 4%.

Lai gan eirozonas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājies par 13,7%, tādējādi eirozonas ekonomikā pēc krituma atjaunojusies izaugsme, akciju cenas piektdien saruka arī Eiropas biržās, un analītiķi kā faktoru norādīja investoru tiekšanos pārdot akcijas pēc to cenu celšanās.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" piektdien kritās par 0,4% līdz 34 935,47 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,5% līdz 4395,26 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,7% līdz 14 672,68 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 piektdien kritās par 0,7% līdz 7032,30 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 samazinājās par 0,6% līdz 15 544,39 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 saruka par 0,3% līdz 6612,76 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piektdien pieauga par 0,4% līdz 73,95 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā palielinājās par 0,4% līdz 76,33 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru piektdien kritās no 1,1887 līdz 1,1876 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru samazinājās no 1,3959 līdz 1,3908 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu pieauga no 109,48 līdz 109,66 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 85,15 līdz 85,34 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Sabiedrība Miris kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks

Miris Latvijas Bankas padomes loceklis un kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks, pavēstīja Latvijas Bankā.

Sabiedrība Izstrādās atbalsta sistēmu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanai

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Universitāti (LU) un Vidzemes augstskolu (ViA) veidos vienotu nacionālo lēmumu atbalsta instrumentu, kas politikas veidotājiem palīdzēs pieņemt datos balstītus lēmumus par efektīvākajām klimata politikām, aģentūru LETA informēja RTU.

Lasiet arī

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.