• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Seminārā informēs par diasporas jauniešu izglītības iespējām Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 01:40, 19.05.2021


Rīga, 19.maijs, LETA. Ārlietu ministrija (ĀM) un Pasaules Brīvo latviešu apvienība (PBLA) šodien plkst.15 pēc Latvijas laika organizēs tiešsaistes semināru "Diasporai par aktualitātēm Latvijā", aģentūru LETA informēja ĀM.

Rīga, 19.maijs, LETA. Ārlietu ministrija (ĀM) un Pasaules Brīvo latviešu apvienība (PBLA) šodien plkst.15 pēc Latvijas laika organizēs tiešsaistes semināru "Diasporai par aktualitātēm Latvijā", aģentūru LETA informēja ĀM.

Noslēdzošais pasākums trīs semināru ciklā šodien būs veltīts diasporas jauniešu izglītības iespējām Latvijā. Seminārā piedalīsies ĀM parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV) un Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP). Ministriju pārstāvji sniegs ieskatu, kādas ir studentu iespējas iegūt izglītību Latvijas augstskolās un informēs par valsts nostāju šajā jautājumā.

PBLA un ĀM ir aicinājusi četru lielāko Latvijas augstāko mācību iestāžu - Latvijas Universitātes (LU), Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) - uzņemšanas nodaļu pārstāvjus pastāstīt par studiju iespējām un pieejamību savā mācību iestādē. Universitāšu pārstāvji informēs par studiju iespējām diasporas un ārvalstu studentiem latviešu valodā, mācību programmām un kursiem angļu valodā, kā arī izmaksām un sadzīvi.

Seminārs norisināsies platformā "Zoom". Iespēja piedalīties diskusijā ir, rakstot uz e-pasta adresi pbla@pbla.lv. Pēc reģistrācijas tiks nosūtīta "Zoom" saite. Interesenti semināra tiešsaisti varēs vērot ĀM un PBLA kontos sociālajā tīklā "Facebook".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.