Šogad Rīgā slēgta viena skola

Sabiedrība
LETA 18:26, 24.08.2020 0

Turpinoties Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu tīkla optimizācijai, šogad slēgta viena skola - Rīgas Lastādijas pamatskola, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Izglītības kultūras un sporta departamenta Izglītības pārvaldes priekšnieks Ivars Balamovskis.

 
Foto: LETA

Lastādijas pamatskolas telpas nodotas Andreja Pumpura Rīgas 11. pamatskolas sākumskolas mācību procesa nodrošināšanai.

Kā informē departaments, šogad vairākām skolām tika mainīts izglītības tips. Viena Rīgas skola ieguva valsts ģimnāzijas statusu - Rīgas Valsts klasiskā ģimnāzija. Palielināts arī to Rīgas skolu skaits, kas īsteno iekļaujošo izglītību, šobrīd tādas ir 25.

Tāpat kā iepriekšējos, arī šajā mācību gadā Rīgas skolu 5. - 12. klašu skolēniem būs pašvaldības apmaksātas brīvpusdienas, bet 1. - 4. klašu skolēniem pusdienas tiek daļēji finansētas gan no valsts, gan pašvaldības budžeta. Skolēnu ēdināšanas pakalpojuma segšanai Rīgas pašvaldība gadā piešķir vairāk nekā deviņus miljonus eiro.

LETA jau ziņoja, ka no septembra vairāk nekā puse Rīgas skolu īstenos mācību procesa A modeli, mācības organizējot lielākoties klātienē.

No kopumā 108 skolām, kuras sāks mācības šajā mācību gadā, 62 skolas izvēlējušās realizēt A modeli. Tas paredz mācības, lielākoties, organizēt klātienē, bet vecāko klašu skolēniem, sākot no 7. klases, vismaz vienu dienu nedēļā mācības organizēt attālināti.

46 skolas šobrīd plāno realizēt B modeli, kas paredz lielāku daļu mācību organizēt attālināti.

Skolas vēl turpina izstrādāt savus mācību organizēšanas plānus. Par to, kā notiks mācību process nākamajā gadā, vecākus informēs līdz 27.augustam, informēja departamenta direktors Māris Krastiņš.

Viņš uzsvēra, ka šajā situācijā nevar salīdzināt vienu skolu ar otru, jo katrai skolai ir atšķirīgas iespējas, telpu izvietojums un skolotāju resursi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Sabiedrība Skolas krievu valodas vietā varētu piedāvāt apgūt vācu, franču un spāņu valodu

Skolas krievu valodas vietā kā otro svešvalodu varētu piedāvāt apgūt vācu, franču un spāņu valodu, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veiktā aptauja.

Sabiedrība 3045 pedagogi izmantojuši atbalsta pasākumus pārejai uz mācībām latviešu valodā

Atbalsta pasākumus pārejā uz mācībām valsts valodā 2023.gadā izmantojuši 3045 pedagogi, tai skaitā 1216 pirmsskolas pedagogi, liecina Latviešu valodas aģentūras (LVA) apkopotie dati.

Interesanti fakti Pētījums: Vairumam vecāku skolas izvēlē bērnam būtiska ir tās atrašanās vieta

Izvēloties skolu bērnam, 63% vecāku ir svarīgi, lai tā būtu pēc iespējas tuvāk mājām vai darbavietai, liecina pētījums par vecāku gaidām skolas izvēlē.

Sabiedrība No nākamā mācību gada likvidēs Stalbes pamatskolu Cēsu novadā

No nākamā mācību gada likvidēs Stalbes pamatskolu Cēsu novadā, ceturtdien nolēma pašvaldības deputāti.