• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Deputāti uzklausīs informāciju par Latvijas atbildīgo dienestu gatavību koronavīrusa izplatībai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:52, 28.01.2020


Šodien notiks Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde, kurā deputāti iepazīsies ar informāciju par Latvijas atbildīgo dienestu gatavību iespējamai koronavīrusa izplatībai ārpus Ķīnas.

Uz sēdi aicināti Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta, Slimību profilakses kontroles centra (SPKC), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Ārlietu ministrijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Infektoloģijas centra, kā arī lidostas "Rīga" pārstāvji.

Patlaban Pasaules Veselības organizācija (PVO) un Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs (ECDC) nav noteikuši konkrētus ierobežojumus attiecībā uz ceļošanu. Vienlaikus arī nav ieviesti ierobežojumi uz pasta sūtījumiem vai tirdzniecību. SPKC pārstāve skaidroja, ka Latvija pieturās pie abu organizāciju rekomendācijām.

SPKC pašlaik notiek pastiprināta vīrusa izplatības uzraudzība un pastāvīgi tiek sekots līdzi organizāciju ieteikumiem. Ņemot vērā vīrusa simptomu līdzības ar gripu, SPKC īpaši mudina iedzīvotājus vakcinēties.

Arāja informēja, ka koronavīruss lielākoties tiek konstatēts vieglā formā. Līdzīgi kā ar gripu, pacienti mirst no blakus slimībām, piemēram, elpceļu infekcijām, cukura diabēta, hroniskas nieru un aknu saslimšanas - primārā riska grupa ir cilvēki vecumā no 53 līdz 89 gadiem, klāstīja centra pārstāve.

Pēc SPKC informācijas, koronavīruss nav tik bīstams kā tam radniecīgais SARS, kas 2002. un 2003.gadā prasīja 349 cilvēku dzīvības kontinentālajā Ķīnā un vēl 299 - Honkongā.

PVO apkopotā informācija par vakardienu liecina, ka pašlaik ir konstatēti 2014 vīrusa saslimšanas gadījumi. 1985 no tiem noteikti Ķīnā. Reģiona robežās arī Japāna, Koreja, Vjetnama, Malaizija, Singapūra, Nepāla un Taizeme ziņojušas par saslimušajiem. Patlaban Eiropā par koronavīrusu ziņojusi tikai Francija, kur konstatēti trīs gadījumi. Savukārt ASV atklāti divi vīrusa gadījumi.

Gandrīz visos gadījumos pacienti inficējušies pēc ceļojuma uz Uhaņu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".