• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Teritoriālo reformu Satversmes tiesā varētu apstrīdēt ap 30 pašvaldību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:00, 03.12.2019


Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iniciēto administratīvi teritoriālo reformu (ATR) Satversmes tiesā (ST) varētu apstrīdēt ap 30 pašvaldību, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis (LZS).


Foto: LETA

Viņš gan uzsvēra, ka tās ir tikai aptuvenas aplēses, bet precīzu skaitli nosaukt nevarot. No Kaminska paustā izrietēja, ka kopumā ar reformu plānu neapmierināto pašvaldību skaits gan esot vēl lielāks. Līdz šim gan ST esot nonācis vienīgi Ikšķiles novada pašvaldības iesniegtais pieteikums saistībā ar reformu.

Kaminskis kārtējo reizi neslēpa kritiku par VARAM plāniem, bet, vaicāts, vai tad visas pašvaldības patlaban pašas var sevi finansēt, LPS priekšsēdis nenoliedza, ka tā tas nav, tomēr viņa skatījumā situāciju varētu mainīt, uzlabojot pašvaldību finansēšanas modeli.

"Kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru jādomā, kādā veidā sniegt pašvaldībām atbalstu no uzņēmējdarbības. Mēs zinām, ka no lauksaimniecības, no mežsaimniecības faktiski neienāk nauda pašvaldībās. Tas ir jauns modelis, kas ir jāizstrādā. Tur būtu jāiegulda enerģija, nevis [teritoriālās reformas] reklāmas klipu veidošanā," sacīja Kaminskis.

Kā ziņots, Saeima izskatīšanai ATR komisijā nodevusi grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas piedāvā reformas rezultātā 119 pašvaldību vietā Latvijā izveidot 39 vietvaras. LPS iestājas pret šo reformu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".