• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Iemūrēs simbolisku kapsulu "Rīgas siltuma" siltumcentrāles "Imanta" pamatos

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 03:43, 09.10.2019


Rīga, 9.okt., LETA. Šodien svinīgā pasākumā iemūrēs simbolisku kapsulu AS "Rīgas siltums" siltumcentrāles "Imanta" biokurināmā katlu mājas pamatos, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāve Linda Rence. Pasākumā pieda...
Rīga, 9.okt., LETA. Šodien svinīgā pasākumā iemūrēs simbolisku kapsulu AS "Rīgas siltums" siltumcentrāles "Imanta" biokurināmā katlu mājas pamatos, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāve Linda Rence.

Pasākumā piedalīsies "Rīgas siltuma" vadība, uzņēmuma akcionāri, padome un būvnieku SIA "Energoremonts Rīga" pārstāvji. Svinīgā kapsulas iemūrēšana notiks plkst.11 Rīgā, Kurzemes prospektā 17.

Jaunā katlu māja būs viens no lielākajiem centralizētās siltumapgādes siltumavotiem Latvijā, kurā kā kurināmo izmantos koksnes šķeldu. Plānotā biokurināmā katlu mājas jauda būs 48 megavati (MW).

Kompānijā norādīja, ka biokurināmā pieaugums "Rīgas siltuma" kurināmā bilancē reizē arī veicina sasniegt izvirzītos vides mērķus, Rīgai 2009.gadā pievienojoties "Pilsētu mēru paktam", kurā pausta vienpusēja apņemšanās līdz 2020.gadam par 20% samazināt Eiropas Savienības radītās oglekļa dioksīda emisijas apmēru, kas panākams par 20% paaugstinot energoefektivitāti un līdz 20% palielinot atjaunojamo enerģijas avotu īpatsvaru kopējā enerģijas patēriņā.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā - kompānija pārvada un sadala 76% no visas siltumenerģijas, kas nepieciešama Rīgai. Uzņēmuma akcionāri ir Rīgas dome - 49%, Latvijas valsts - 48,995%, "Enerģijas risinājumi. RIX" - 2% un "Latvenergo" - 0,005%.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga 2017.gada 1.oktobra līdz 2018.gada 30.septembrim, "Rīgas siltuma" apgrozījums bija 151,632 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 3,296 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" dati.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā ieviestas izmaiņas 30., 37., 41. un 54. autobusa maršruta kustībā (karte)

Turpinoties tramvaja sliežu, apakšzemes komunikāciju, kā arī citiem infrastruktūras pārbūves darbiem, no šodienas ieviestas izmaiņas 30., 37., 41. un 54. autobusa maršruta kustībā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Sabiedrība Stājas spēkā likumu grozījumi jaunā doktorantūras modeļa iedibināšanai

Šodien stājas spēkā grozījumi Augstskolu likumā un Zinātniskās darbības likumā, ar kuriem Latvijā iecerēts veidot jaunu doktorantūras modeli.

Sabiedrība Pirmā maija diena gaidāma sausa un silta

Pirmā maija diena gaidāma sausa un uzspīdēs saule, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Rīgas iedzīvotājiem piegādāti vairāk nekā 83,5 kubikmetri melnzemes

Rīgas apkaimju labiekārtošanai iedzīvotājiem šopavasar piegādāti vairāk nekā 83,5 kubikmetri melnzemes.

Lasiet arī

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Ekonomika Latvijas augstskolas izstrādājušas viedās enerģijas projektu par 1 160 000 eiro

Tiks izstrādāta arī interaktīva platforma klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumu simulēšanai.

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Sabiedrība Rīgā norisināsies tradicionālais «Kritiskās masas» velobrauciens

Rīgā šodien norisināsies tradicionālais "Kritiskās masas" velobrauciens, liecina organizatoru sniegtā informācija.