• Elva,
  • Elvijs,
  • Elvis,
  • Laimis,
  • Laimonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gruzijas premjers pauž uzticību mērķim iestāties ES

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:19, 28.10.2024


Gruzijas premjerministrs Iraklijs Kobahidze, cenšoties mazināt spriedzi pēc sestdien notikušajām vēlēšanās, kuru rezultāti, kā uzskata proeiropeiskā opozīcija, tikuši viltoti, pirmdien paziņojis, ka Tbilisi ir uzticīga mērķim pievienoties Eiropas Savienībai (ES).


Foto: pixabay

Gruzija vēlas līdz 2030.gadam pilnībā integrēties ES, valdības sēdes laikā uzsvēra Kobahidze, piebilstot, ka nākamgad sagaida jaunu sākumu Tbilisi un Briseles sarežģītajās attiecībās.

Lai gan Gruzija kopš 2023.gada ir ES kandidātvalsts, Brisele ir iesaldējusi iestāšanās procesu, reaģējot uz vairākiem represīviem likumiem, kuru pieņemšanu parlamentā, ignorējot protestus, šogad panākusi līdzšinējā valdošā partija "Gruzijas sapnis".

Kobahidze paziņoja, ka parlamenta vēlēšanas esot bijis uzticības balsojums viņa valdībai.

Saskaņā ar vēlēšanu komisijas izsludinātajiem sākotnējiem rezultātiem "Gruzijas sapnis" vēlēšanās ieguvis 54% balsu.

Tikmēr prorietumnieciski noskaņotā prezidente Salome Zurabišvili paziņojusi, ka šie rezultāti ir pilnīga falsifikācija, kā arī paudusi aizdomas par Krievijas iejaukšanos.

Viņa arī aicinājusi pilsoņus uz masu demonstrācijām pirmdienas vakarā, lai protestētu pret vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Šos rezultātus atteikusies atzīt arī proeiropeiskā opozīcija, un lielākās opozīcijas partiju apvienības atteikušās ieņem savas vietas parlamentā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Orbāns pošas uz Gruziju

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns plāno apmeklēt Gruziju pirmdien un otrdien, svētdien pavēstīja Gruzijas valdība.

Pasaule ASV apstiprina bruņojuma pārdošanu Taivānai divu miljardu dolāru vērtībā

ASV Valsts departaments apstiprinājis bruņojuma pārdošanu Taivānai divu miljardu ASV dolāru vērtībā, paziņojis Pentagons.

Pasaule EP žurnālistikas balvu piešķīris projektam par pazudušiem migrantu bērniem

Eiropas Parlaments (EP) Dafnes Karuanas Galicijas 2024.gada žurnālistikas balvu piešķīris projektam "Lost in Europe", kas pētījis vairāk nekā 50 000 nepavadītu bērnu migrantu bezvēsts pazušanu.

Pasaule Gruzijā prokrieviskā partija ieguvusi vairākumu parlamentā

Gruzijas valdošā partija "Gruzijas sapnis" sestdien notikušajās vēlēšanās ieguvusi vairākumu valsts parlamentā, svētdien paziņoja centrālā vēlēšanu komisija, savukārt opozīcija uzskata rezultātus par viltotiem.

Lasiet arī

Pasaule Gruzijas prezidente atsakās parakstīt likumprojektu pret LGBTQ propagandu

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili atteikusies parakstīt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret seksuālo minoritāšu tiesībām, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Pasaule Gruzijas parlamenta spīkers parakstījis ārvalstu ietekmes likumu

Gruzijas parlamenta spīkers Šalva Papuašvili parakstījis pretrunīgi vērtēto "ārvalstu ietekmes" likumu, kas pieņemts, neraugoties uz masu protestiem, Rietumu nosodījumu un prezidentes veto.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.