• Amālija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gruzijas prezidente atsakās parakstīt likumprojektu pret LGBTQ propagandu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:52, 02.10.2024


Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili atteikusies parakstīt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret seksuālo minoritāšu tiesībām, trešdien paziņojušas amatpersonas.


Foto: LETA

Septembrī parlamenta balsojumā, kuru opozīcija boikotēja, visi klātesošie 84 Gruzijas valdošās partijas "Gruzijas sapnis" deputāti nobalsoja par likumprojektu. Pret nebalsoja neviens deputāts. Šis parlamenta lēmums ir vēl vairāk saasinājis spriedzi valstī pirms 26.oktobrī paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

"Prezidente Zurabišvili atteicās parakstīt likumprojektu un nosūtīja to atpakaļ parlamentam, neuzliekot tam veto," paziņoja prezidentes biroja preses pārstāve.

Sagaidāms, ka likumprojektu parakstīs parlamenta spīkers Šalva Papuašvili.

Likumprojekts "par ģimenes vērtībām un nepilngadīgo aizsardzību" atgādina līdzīgu Krievijas likumu, kas tiek izmantots LGBTQ tiesību ierobežošanai. Likumprojekts paredz izglītības iestādēs un televīzijas raidījumos ierobežot "viendzimuma attiecību un incesta propagandu".

Tiesību aizsardzības grupas kritizējušas likuma tekstu, kas homoseksuālas attiecības pielīdzina incestam.

Likumprojekts arī aizliedz dzimuma maiņu, adopciju homoseksuālām un transseksuālām personām, kā arī anulē ārvalstīs noslēgtas viendzimuma laulības.

Brisele pagājušajā mēnesī paziņoja, ka ierosinātais likumu kopums "grauj gruzīnu pamata tiesības un rada risku, ka daļa iedzīvotāju tiks vēl vairāk stigmatizēti un diskriminēti". Brisele ir paziņojusi, ka likumprojekta pieņemšana radīs nopietnas sekas Tbilisi ceļā uz Eiropas integrāciju un radīs turpmāku spriedzi Eiropas Savienības (ES) un Gruzijas attiecībās.

Papuašvili savukārt sacīja, ka likumprojekta mērķis ir stiprināt nepilngadīgo aizsardzības mehānismus un ģimenes vērtības, kas balstās uz sievietes un vīrieša savienību.

Nesen Gruzija pieņēma likumu par "ārvalstu ietekmi", kas bija vērsts pret nevalstiskajām organizācijām un izraisīja nedēļām ilgus protestus pret valdību un izsauca Rietumu nosodījumu.

"Gruzijas sapnis", kas atrodas pie varas Gruzijā ir kopš 2012.gada, pēdējos divos gados kļuvusi arvien noraidošāka pret Rietumiem un liberālām vērtībām. Kritiķi apsūdz to par tuvināšanos Krievijai un apdraudējumu Gruzijas centieniem iestāties Eiropas Savienībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Pasaule Irāna uz Izraēlu raidījusi 200 raķetes

Irāna iepriekšējās dienas vakarā izšāvusi uz Izraēlu 200 raķetes, trešdien pavēstījusi teokrātiskā režīma kontrolētā valsts televīzija.

Pasaule Laikraksts: Šolcs vēlas telefoniski sazināties ar Putinu

Vācijas kanclers Olafs Šolcs vēlas telefoniski sazināties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta vācu laikraksts "Die Zeit", atsaucoties uz avotiem valdības aprindās.

Pasaule Oktobrī Rīgā notiks Krimas platformas parlamentārais samits

Vairāk nekā 30 valstu pārstāvji 24.oktobrī Rīgā pulcēsies Starptautiskās Krimas platformas parlamentārajā samitā, kura mērķis ir vairot starptautiskās sabiedrības izpratni un atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, informē Saeimas Preses dienests.

Lasiet arī

Pasaule Tbilisi 50 000 cilvēku protestē pret ārvalstu aģentu likumu

Tbilisi sestdienas vakarā apmēram 50 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret likumu par "ārvalstu aģentiem", ko gatavojas pieņemt Gruzijas parlaments, ziņo aģentūra "Reuters".

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Gruzijas parlaments pirmajā lasījumā apstiprina likumu par ārvalstu ietekmi

Gruzijas parlaments trešdien pirmajā lasījumā apstiprināja likumprojektu par ārvalstu ietekmi, kas izraisījis plašus ielu protestus.