• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Novembris Latvijā sāksies ar vētru, stipru lietu un sniegu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:43, 27.10.2024


Nākamās nedēļas otrajā pusē Latviju sasniegs spēcīgs ciklons, kas var atnest vētru un daudz nokrišņu, prognozē sinoptiķi.


Foto: LETA

Pirmdien un otrdien palaikam spīdēs saule un vietām īslaicīgi līs, vairāk nokrišņu būs naktīs. Pirmdien piekrastē gaidāmas rietumu vēja brāzmas līdz 16 metriem sekundē, otrdien vējš kļūs lēns. Gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Trešdien gaidāms mākoņains, vējains un silts laiks, brīžiem līs, bet ceturtdien, oktobra pēdējā dienā, pastāv neliela iespēja, ka vietām - ar lielāko varbūtību Vidzemē un Latgalē - kritīs rudens pirmās sniegpārslas.

Atbilstoši pašreizējiem datiem naktī uz piektdienu jūrā sāksies vētra. Prognozes par gaidāmo vēja spēku Latvijā pagaidām ir mainīgas, bet jārēķinās ar iespēju, ka 1.novembra vētra var būt stipra - piekrastē iespējamas brāzmas līdz 30 un vairāk metriem sekundē. Piepildoties sliktākajam scenārijam, daudzviet valstī var lūzt koki un iespējama atsevišķu zemāko vietu applūšana Rīgā.

Sākotnēji gaidāma dienvidrietumu un rietumu vēja pastiprināšanās, pēc tam vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un Latvijā ieplūdīs vēsāks gaiss, lietu vietām nomainīs sniegs. Pirmajam ciklonam var sekot nākamais, tā ietekmē daļā valsts var veidoties ap desmit centimetriem bieza sniega sega.

Novembra turpinājumā gaidāma siltāka laika atgriešanās. Jau ziņots, ka atbilstoši ilgtermiņa prognozēm vidējā gaisa temperatūra novembrī un ziemā gaidāma virs normas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Plāno piešķirt vēl trīs miljonus eiro Rīgas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem

Rīgas dome plāno piešķirt papildu aptuveni trīs miljonus eiro galvaspilsētas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem, paredz šonedēļ Satiksmes un transporta lietu komisijas atbalstītais lēmumprojekts.

Sabiedrība Jūrmalā vēlas veicināt ātrāku lēmuma pieņemšanu par koku ciršanu

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai ir nodots saistošo noteikumu projekts par kārtību, kas nosaka koku ciršanu ārpus meža un apstādījumu aizsardzību Jūrmalā, paredzot atvieglot lēmumu pieņemšanu, ziņo pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Kā ērti pārslēgties uz ziemas laiku, dzīvojot Latvijā (+VIDEO)

Lai taupītu enerģiju un mazinātu elektrības rēķinus, iesaka izvēlēties energoefektīvas spuldzes.

Sabiedrība Valsts piedāvā iegādāties noziedzniekiem izņemtus ziedu sīpolus

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) izsludinājusi krimināllietās izņemto lietisko pierādījumu realizāciju, piedāvājot izsolē iegādāties trīs veidu ziedu sīpolus par vismaz 230 000 eiro, liecina aģentūras paziņojums.

Lasiet arī

Sabiedrība Jūlija vētras postījumu novēršanai iedzīvotāji varētu saņemt līdz 3000 eiro

Konceptuāli panākta vienošanās, ka katrs iedzīvotājs, kuram jūlija nogalē notikusī vētra radījusi zaudējumus, varēs saņemt līdz 3000 eiro atbalstu, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas stihiju gadījumos

Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kriminālziņas Glābēji saņēmuši 1245 palīdzības lūgumus saistībā ar vētras postījumiem

Līdz pirmdienas plkst.20 ārkārtējo notikumu tālruņa 112 kontaktu centros saņemti 1245 pieteikumi uz spēcīgā vēja un lietus radīto postījumu likvidēšanas darbiem, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sabiedrība Atbildīgie dienesti gatavojas cīnīties ar stiprā lietus un vēja radītajām sekām

Ņemot vērā prognozes par Latvijas centrālajā daļā gaidāmo ekstremāli stirpo lietu un vēju no svētdienas vakara līdz pirmdienas rītam, atbildīgie dienesti gatavojas cīnīties ar laikapstākļu radītajām sekām.