• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šogad tiešraides putnu ligzdās izperēti 23 mazuļi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:39, 28.10.2024


Latvijas Dabas fonda (LDF) 13.dabas tiešraižu sezonā 11 ligzdās izperēti 23 putnu mazuļi, turklāt tiešraidēm bija par aptuveni diviem miljoniem vairāk skatījumu nekā pērn, informē LDF.


Foto: Youtube

LDF šo sezonu vērtē kā veiksmīgu, jo visās ligzdās, izņemot melnā stārķa ligzdu Rīgas mežos, tika izdētas olas. Savukārt no tām visās, izņemot jūras ērgļu ligzdā Durbē, varēja novērot kā izaug un izlido mazuļi.

Vienlaikus, pateicoties zemūdens kamerai, skatītāji arī šogad varēja vērot Līgatnes upes iemītniekus. Lai gan kameras lēca bieži kļuva netīra un redzamība tika traucēta, zivju nārsta laikā rudenī lēca tika notīrīta un tiešraidē bija vērojamas garām peldošās zivis.

Šogad LDF tiešraidēm bija seši miljoni skatījumu, kas ir vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad tiešraides guva 4,3 miljonus skatījumu visā pasaulē. 71% skatītāju ir tepat no Latvijas, tad seko Lietuvas, Vācijas un Polijas un citu valstu putnu dzīves interesenti.

Tiešraides var vērot LDF mājaslapā, "YouTube" kanālā, kā arī LMT viedtelevīzijā. Tiešraides kameru darbība tiek nodrošināta, arī pateicoties sabiedrības atbalstam - tiešraižu kameru skatītāju ziedojumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Otrdien Latvijā būs daudz saules, bet vietām īslaicīgi līs

Plašāki nokrišņi būs naktī un no rīta, tie vairāk skars Vidzemi.

Sabiedrība Tiesībsargs un mediķi aicina noteikt mācību stundu sākumu ne agrāku par plkst.8

Tiesībsargs līdz nākamā gada 31.martam aicina valdību noteikt, ka mācību stundas, konsultācijas, fakultatīvajās nodarbībās skolās nevar sākties agrāk par plkst.8. Viņa aicinājumam pievienojušies arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) mediķi.

Sabiedrība Atklāj ziemas sezonu ar deviņiem jauniem maršrutiem

Sezona tika atklāta ar svinīgu reisu no Rīgas uz Madeiru.

Sabiedrība Apdrošinātāju parakstīto prēmiju apmērs pieaudzis par 9%

Atlīdzībās kopumā deviņos mēnešos klientiem apdrošinātāji ir izmaksājuši 357 miljonus eiro. Lielākā atlīdzību summa izmaksāta veselības apdrošināšanā - 85,5 miljoni eiro, seko dzīvības apdrošināšana (67,7 miljoni eiro), kā arī īpašuma apdrošināšana (67,4 miljoni eiro), KASKO (65 miljoni eiro) un OCTA (50 miljoni eiro).

Lasiet arī

Kultūra Nākamnedēļ Dabas muzejā būs skatāma ķirbju un paprikas izstāde

Nākamnedēļ Latvijas Nacionālajā dabas muzejā notiks izstāde "Ķirbjaugi un paprika 2024", aģentūru LETA informēja muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīna Soloha.

Interesanti fakti Latvijā veidos invazīvo sugu sarakstu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Augu aizsardzības likumā un Sugu un biotopu aizsardzības likumā, kas paredz izveidot Latvijas invazīvo sugu sarakstu.

Interesanti fakti Vai Latvijas vāveres ēd sarkanās mušmires - to zina Dabas muzejā (+VIDEO)

Šosezon Ģimenes dienās pētīsim Latvijas dabas vērtības.

Interesanti fakti Uzņēmējus aicina kļūt par krustvecākiem īpaši aizsargājamajām teritorijām

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) aicina Latvijas uzņēmumus iesaistīties akcijā "Samīļo Latviju", kļūstot par "krustvecāku" kādai no īpaši aizsargājamajām dabas teritorijām, kas iekļautas "Natura 2000" dabas teritoriju tīklā.