• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:44, 18.09.2024


Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.


Foto: LETA

Borels brīdināja, ka Gruzijas parlamenta otrdien pieņemtais likumprojekts var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties Eiropas Savienībai (ES).

"Es aicinu Gruziju atsaukt šo likumprojektu, kas vēl vairāk novirza valsti no tās ceļa uz ES," platformā "X" pavēstīja Borels, brīdinot, ka šis likums palielinās diskrimināciju.

Likumprojekts "par ģimenes vērtībām un nepilngadīgo aizsardzību" atgādina līdzīgu Krievijas likumu, kas tiek izmantots LGBTQ tiesību ierobežošanai. Likumprojekts paredz izglītības iestādēs un televīzijas raidījumos ierobežot "viendzimuma attiecību propagandu", aizliedz dzimuma maiņu, adopciju homoseksuālām un transseksuālām personām, kā arī anulē ārvalstīs noslēgtas viendzimuma laulības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Zimbabve un Namībija nokaus simtiem ziloņu, lai būtu ko ēst

Zimbabve un Namībija ir paziņojušas par plāniem nokaut simtiem ziloņu un citu savvaļas dzīvnieku, lai paēdinātu bada piemeklētos iedzīvotājus smaga sausuma apstākļos.

Lasiet arī

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Gruzijas parlaments pirmajā lasījumā apstiprina likumu par ārvalstu ietekmi

Gruzijas parlaments trešdien pirmajā lasījumā apstiprināja likumprojektu par ārvalstu ietekmi, kas izraisījis plašus ielu protestus.

Interesanti fakti VVC direktors aicina atturēties no oficiālas Gruzijas otra nosaukuma lietošanas

Valsts valodas centra (VVC) direktors Māris Baltiņš trešdien Saeimas Ārlietu komisijas sēdē deputātiem pauda aicinājumu atturēties no oficiālas Gruzijas otra nosaukuma - Sakartvelo - lietošanas.