• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Berlīnē noticis uzbrukums bijušajai pilsētas galvai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:53, 08.05.2024


Berlīnes ekonomikas, enerģētikas un uzņēmējdarbības senatore Franciska Gifeja guvusi vieglus ievainojumus uzbrukumā, kas otrdienas pēcpusdienā noticis Rudovas apkaimes bibliotēkā.


twitter.com/FranziskaGiffey
Foto: twitter

Kāds vīrietis negaidīti no aizmugures iesitis Gifejai ar somu, kurā atradušies cieti priekšmeti, ziņo Vācijas galvaspilsētas policija un prokuratūra.

Pēc uzbrukuma Gifeja, kas pārstāv sociāldemokrātus (SPD) un iepriekš ieņēma Berlīnes mēra amatu, uz neilgu laiku nogādāta slimnīcā.

Uzbrucēja motīvi pagaidām nav zināmi.

Pēdējā laikā Vācijā notikuši jau vairāki uzbrukumi politiķiem un partiju aktīvistiem, kas iesaistījušies aģitācijā pirms gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

Piektdien Drēzdenē tika piekauts EP deputāts Matiass Eke, kurš arī pārstāv SPD.

Dažas minūtes vēlāk tā pati četru cilvēku grupa uzbruka zaļo kampaņas aktīvistam, kas izlīmēja partijas priekšvēlēšanu plakātus.

Savukārt otrdienas pēcpusdienā kāds vīrietis un sieviete Drēzdenē uzbruka vēl vienam zaļo politiķim, kurš arī izlīmēja plakātus.

Uzbrucēji noplēsuši arī divus plakātus.

Otrdien zemju iekšlietu ministri vienojās, ka nepieciešami bargāki sodi par vardarbīgiem uzbrukumiem politiķiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.

Pasaule Vētrās Teksasā četri bojāgājušie

Spēcīgās vētrās ASV Teksasas štata dienvidaustrumos dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet Hjūstonas apvidū bez elektrības palikuši 900 000 mājokļu un uzņēmumu, pavēstīja varasiestādes.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Lasiet arī

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā Vācijā aizturēts EP deputāta palīgs

Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā aizturēts Eiropas Parlamenta (AP) deputāta no labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD) palīgs, otrdien pavēstīja Vācijas federālā prokuratūra.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Sabiedrība Pētījums: Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam pieaugs tikai par 0,6%

Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam, domājams, palielināsies tikai par 0,6%, liecina otrdien publiskotais Bertelsmana fonda pētījums.