• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: Vāciešiem galvenā prioritāte ir imigrācijas samazināšana

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:39, 09.05.2024


Galvenais, ko Vācijas iedzīvotāji grib no savas valdības, ir imigrācijas samazināšana, liecina trešdien publicēti starptautiskas aptaujas rezultāti.


Foto: LETA

Aptauja "Democracy Perception Index" ("Demokrātijas uztveres indekss") tika veikta 53 valstīs.

Tajā konstatēts, ka vēlme samazināt imigrāciju Vācijā ir izteiktāka nekā citās aptaujas aptvertajās valstīs. Vācijā šādu vēlmi pauda 44% aptaujāto, bet globālā mērogā - tikai 16%.

Aptaujas aptvertajās valstīs vidēji 39% aptaujāto vēlējās, lai viņu valdības noteiktu par prioritāti cīņu pret nabadzību, 36% vēlējās korupcijas apkarošanu, bet 35% - ekonomikas izaugsmes veicināšanu.

Šogad pirmo reizi vairumā Eiropas valstu vēlme pēc imigrācijas samazināšanas pārspēja cīņu pret klimata pārmaiņām. Tas īpaši izpaudās Vācijā, kur 2023.gadā 31% respondentu uzskatīja cīņu pret klimata pārmaiņām par galveno prioritāti, bet šogad - tikai 24%.

85% no respondentiem pasaules mērogā paziņoja, ka demokrātija viņiem ir svarīga, bet tikai nedaudz vairāk par pusi bija apmierināti ar demokrātijas stāvokli savā valstī.

Ungārijā tikai 31% respondentu uzskatīja, ka viņi dzīvo demokrātijā. Vēl zemāks īpatsvars bija tikai Venecuēlā un Irānā.

"Demokrātijas uztveres indeksu" katru gadu publicē Kopenhāgenā bāzētā Demokrātiju alianse, kuru 2017.gadā nodibināja bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Veicot šo aptauju, tirgus pētījumu institūts "Latana" aptaujāja gandrīz 63 000 cilvēku 53 valstīs, kurās dzīvo trīs ceturtdaļas pasaules iedzīvotāju. Tajā piedalījās vidēji 1200 cilvēku no katras valsts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt

Krievija ir ļoti atkarīga no savas naftas un gāzes eksporta, un šādu valstu ekonomikas apturēt ir ļoti vienkārši, ja vien ir pietiekama politiskā griba, intervijā aģentūrai LETA norādīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Pasaule Zelenskis: Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā var būt tikai pirmais vilnis

Krievijas ofensīva Harkivas apgabalā šomēnes var būt tikai tās uzbrukumu "pirmais vilnis" un Krievijas armijai varētu būt mērķis ieņemt Harkivu, piektdien intervijā ziņu aģentūrai AFP brīdināja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Lasiet arī

Pasaule Vācijā universitātes bibliotēkā policija nošauj agresīvu vīrieti ar mačeti

Manheimas universitātes bibliotēkā otrdienas vakarā iekļuva agresīvs vīrietis ar mačeti, kuru sašāva policija un viņš no ievainojumiem vēlāk nomira slimnīcā.

Pasaule Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā Vācijā aizturēts EP deputāta palīgs

Aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā aizturēts Eiropas Parlamenta (AP) deputāta no labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD) palīgs, otrdien pavēstīja Vācijas federālā prokuratūra.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Sabiedrība Pētījums: Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam pieaugs tikai par 0,6%

Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam, domājams, palielināsies tikai par 0,6%, liecina otrdien publiskotais Bertelsmana fonda pētījums.