• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baltais nams: Ukrainai nav nekāda sakara ar Piemaskavas teroraktu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:40, 26.03.2024


Kremļa centieni saistīt Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall" notikušo teroraktu ar Ukrainu bija paredzami, un Krievijas diktators Vladimirs Putins tādējādi vēlas attaisnot savu agresiju pret Ukrainas tautu, bet Kijivai ar piektdienas teroraktu nav nekāda sakara, pirmdien brīfingā atbildot uz žurnālistu jautājumiem, sacīja Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kērbijs.


Foto: Youtube

"Nevienam nevajadzētu būt pārsteigtam par to, ka Putins un viņa līdzskrējēji Kremlī cenšas atrast veidu, kā to pierakstīt Ukrainai," sacīja Baltā nama padomnieks.

"Šeit nav nekādas saistības ar Ukrainu. Tā bija bija operācija, ko veica grupējuma "Islāma valsts-Horasānas province" kaujinieki, un punkts. Teikuma beigas, stāsta beigas. Nekādas saistības ar Ukrainu," uzsvēra Kērbijs.

"Tā ir vēl viena Kremļa propaganda. Viņi dara visu iespējamo, lai saistītu to ar savām darbībām Ukrainā, lai sakasītu kaut kādu attaisnojumu ilgstošajai vardarbībai un ļaunprātībām, ko viņi pret ukraiņu tautu veic jau vairāk nekā divus gadus," žurnālistiem skaidroja Kērbijs.

Baltā nama padomnieks noraidīja iespēju, ka tuvākajā nākotnē varētu notikt kopīga Vašingtonas un Maskavas cīņa pret "Islāma valsti".

ASV bija pienākums dalīties ar esošo informāciju par plānoto teroraktu, bet tagad ir Maskavas kārta komentēt, kāpēc šis terorakts tomēr notika, norādīja Kērbijs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Lasiet arī

Sabiedrība Vēl dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu tiks prasītas valsts valodas zināšanas

Atbilstoši Satversmes tiesas (ST) spriedumam vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu ar pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijā tiks prasītas valsts valodas zināšanas, secināms no Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) paustā pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes.

Pasaule Krievija apgalvo, ka atvairīts dronu trieciens pie smago bumbvedēju bāzes

Krievijā Saratovas apgabala Engelsā, kur bāzējas smagie bumbvedēji, piektdienas rītā esot likvidēts viens vai vairāki droni, apgalvo apgabala gubernators Romans Busargins.

Pasaule Britu izlūki: Krievija par sankcijām pakļautām precēm pārmaksā 60%

Trešās valstis par dažu sankcijām pakļautu preču eksportu uz Krieviju nosaka pat vairāk nekā 60% uzcenojumu, tādējādi izjaucot Krievijas ieroču eksporta piedāvājuma un pieprasījuma līdzsvaru un sarežģījot maksājumu mehānismus, kā rezultātā ievērojami samazinās Krievijas ieroču eksports, liecina Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas jaunākais ziņojums.

Sabiedrība Medijs: Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15

Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15, tostarp Rīgā ir seši Krievijai piederoši nekustamie īpašumi un divi Baltkrievijai piederoši nekustamie īpašumi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju platforma "Lsm.lv".