• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Turcija veikusi uzlidojumus PKK kaujiniekiem Irākas ziemeļos

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:59, 02.10.2023


Turcijas bruņotie spēki svētdien veikuši uzlidojumus vairākām vietām Irākas Kurdistānā, pavēstīja vietējā amatpersona, savukārt Ankara apgalvoja, ka tā trāpījusi "20 mērķiem", ko atbilstoši turku skaidrojumam izmantojuši Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) kaujinieki.



"Turcijas armijas lidmašīnas ap plkst.21.20 bombardēja Bradostas rajona daļas, kā arī Badranas ciematu," ziņu aģentūrai AFP apliecināja Sidakanas mērs Ihsans Čelabi.

Turcijas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka Irākas ziemeļos veikta "gaisa operācija", lai "neitralizētu PKK".

"Irākas ziemeļos Metinas, Hakurkas, Kandilas un Garas rajonos 1.oktobrī tika veikta gaisa operācija," teikts ministrijas paziņojumā.

Operācija īstenota, "lai neitralizētu PKK un citus teroristu elementus, novērstu teroristu uzbrukumus no Ziemeļirākas mūsu iedzīvotājiem un likumsargu struktūrām un lai garantētu mūsu robežu drošību," norādīja ministrija.

Iznīcināti "20 teroristu izmantoti mērķi", teikts paziņojumā.

Uzlidojumi veikti Kandila kalna augstienē - apvidū netālu no robežas ar Irānu, kas tradicionāli tiek uzskatīts par PKK bastionu, pavēstīja kurdu medijs "Rudaw".

Irākas autonomā Kurdistānas reģiona prezidenta kanceleja, kas uztur ciešas saites ar Turcijas varasiestādēm, nosodīja "teroraktu" Ankarā, norādot, ka "terorisms un vardarbība ir nopietni draudi reģiona mieram un stabilitātei".

Arī Bagdādē Irākas Ārlietu ministrija nosodīja "teroristisko sprādzienu".

Turcijas armija ik pa laikam izvērš sauszemes un gaisa operācijas Irākas ziemeļos pret PKK kaujiniekiem.

Aizvadīto 25 gadu laikā Turcija Irākas Kurdistānā izveidojusi aptuveni desmit militārās bāzes, lai cīnītos pret grupējumu.

PKK kopš 1984.gada cīnās par neatkarīgas Kurdistānas valsts izveidošanu kurdu apdzīvotajos apgabalos Turcijā. Šis konflikts kopumā prasījis aptuveni 45 000 cilvēku dzīvības. Līdzīgi Turcijai, gan ASV, gan Eiropas Savienība (ES) PKK uzskata par teroristisku organizāciju.

Jau ziņots, ka pie Turcijas Iekšlietu ministrijas ēkas valsts galvaspilsētā Ankarā svētdienas rītā uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, bet otru uzbrucēju nogalināja policija.

Apšaudē viegli ievainoti divi policisti.

Par uzbrukumu atbildību uzņēmās PKK.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas vēlēšanām

Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Turcijā atlikta uz laiku pēc Krievijas prezidenta vēlēšanām, pirmdien pavēstīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Pasaule Turcijas policija izbeidz ķīlnieku krīzi «Procter & Gamble» rūpnīcā

Turcijas policija ceturtdien izbeidza ķīlnieku krīzi ASV uzņēmuma "Procter & Gamble" (P&G) rūpnīcā pie Stambulas, kuru bija sarīkojis bruņots palestīniešu atbalstītājs, paziņoja vietējā amatpersona.

Pasaule Stambulā uzbrukumā katoļu baznīcā nogalināts viens cilvēks

Svētdien Stambulā itāļu katoļu baznīcā uzbrukumā reliģiskas ceremonijas gaitā nogalināts viens cilvēks, pavēstīja Turcijas iekšlietu ministrs Ali Jerlikaja.

Pasaule Turcijas ārlietu ministrs ticies ar vienu no «Hamās» līderiem

Palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" politbiroja priekšsēdētājs Ismails Hanija, kas pastāvīgi uzturas Katarā, sestdien ticies ar Turcijas ārlietu ministru Hakanu Fidanu, vēsta avoti.