• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija nogādās Ukrainai letāla un neletāla rakstura preces

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:37, 19.01.2022 1


Latvija drīzumā nogādās Ukrainai letāla un neletāla rakstura preces, aģentūrai LETA apliecināja Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).



Pabriks trešdien žurnālistiem apliecināja, ka preču saraksts ir apzināts, taču medijiem informācija par nodotajām precēm tiks paziņota pēc kravas piegādes Ukrainā.

Šajā kravā būs gan Latvijas ražojumi, gan aizsardzības sektora noliktavās esošās lietas. Pabriks precīzāk nekomentēja, ko nozīmē letāla un neletāla rakstura preces.

Ministrs arī apliecināja, ka Latvija neapsverot savu karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā pamatotās bažas un nepieciešamību stiprināt Ukrainas aizsardzības spējas, Baltijas valstu aizsardzības pērnā gada nogalē sanāksmē Lietuvā uzsvēruši tūlītēju gatavību sniegt nemilitāra un militāra rakstura atbalstu Ukrainai, tostarp piegādājot ieročus.

Pēdējo mēnešu laikā novērota pastiprināta Krievijas spēku savilkšana pie Ukrainas robežām. ASV un ES ir draudējušas Krievijai ar spēcīgām ekonomiskajām sankcijām gadījumā, ja tā uzbruktu Ukrainai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Pasaule Rīgikogu pasludina Maskavas patriarhātu par agresiju atbalstošu institūciju

Igaunijas parlaments pirmdien pieņēma paziņojumu, kurā nosoda Krievu pareizticīgo baznīcas Maskavas patriarhātu par Krievijas agresijas pret Ukrainu attaisnošanu un atbalstīšanu, kā arī pasludina Maskavas patriarhātu par institūciju, kas atbalsta Krievijas militāro agresiju.

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.

Lasiet arī

Kultūra Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi ukraiņu mūziķi

Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi prokrievisko ukraiņu mūziķi Mihailo Mihailoviču Rešetņaku, kurš pazīstams ar skatuves vārdu "Misha Marvin", paziņojusi premjerministre un ārlietu ministra pienākumu izpildītāja Evika Siliņa (JV).

Kriminālziņas Vīrieti izslēdz no Zemessardzes par naidīgu komentāru pret ukraiņiem

No Zemessardzes izslēgts zemessargs, kurš sociālajos tīklos paudis naidīgu komentāru pret ukraiņiem.

Pasaule Ukrainas parlaments pieņem pretrunīgi vērtēto mobilizācijas likumu

Ukrainas parlaments ceturtdien pēc mēnešiem ilgas kavēšanās un tūkstošiem grozījumu iesniegšnas, cenšoties mīkstināt sākotnējo projektu, pieņēmis likumu, kas regulēs jauniesaucamo uzņemšanu armijā.

Pasaule Ukrainas lauksaimniecības produktu importam būs stingrāki ierobežojumi

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) pirmdien vienojās par stingrākiem ierobežojumiem dažu Ukrainas lauksaimniecības produktu importam, paziņoja ES prezidējošā valsts Beļģija.