• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


EM paredz 3 gadu laikā eksportu palielināt par 145 miljoniem eiro (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 11:30, 08.05.2024


Izstrādās nozaru konkurētspējas piedāvājumus.


Mūsu valsts ekonomika vēl pirms gadsimta balstījās uz eksportu.

Veicot papildu aktivitātes eksporta veicināšanai un investīciju piesaistei, plānots, ka ik gadu noslēgto eksporta līgumu summa sasniegs 30 000 000 EUR un proaktīvi piesaistīto investīciju projektu apmērs 2024. gadā sastādīs vismaz 35 000 000 EUR, savukārt 2025. gadā un 2026. gadā - 80 000 000 EUR, pauž Ekonomikas ministrijas vietne em.gov.lv.

Vienlaikus plānots, ka ik gadu palielināsies arī ārvalstu tūristu skaits Latvijā, radot papildus tūrisma un pasākumu eksporta ieņēmumus vismaz 41 000 000 EUR apmērā 2024. gadā, vismaz 50 000 000 EUR – 2025. gadā un 2026. gadā.

Šī finansējuma ietvaros Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar nozares asociācijām īstenos pasākumus eksporta veicinošu aktivitāšu īstenošanai, piemēram, veiks kvalitatīvus sadarbības kontaktu iepirkumus mērķvalstīs, nodrošinās dalību starptautiskās izstādēs u.c. Tāpat LIAA piesaistīs mērķētus investīciju projektus, izstrādās Latvijas nozaru konkurētspējas piedāvājumus, izstrādās un uzlabos pārdošanas rīkus un prezentācijas materiālus, kā arī veiks citas aktivitātes.

Papildus jaunas eksporta veicināšanas un investīciju piesaistes aktivitātes turpmāko trīs gadu laikā veiks arī Ekonomikas ministrija, t.sk. pilnveidos prioritāro projektu apkalpošanas regulējumu, izstrādās regulatīvo smilškastu regulējumu, lielu un nozīmīgu jeb dižpasākumu pastāvīgo regulējumu, kā arī pilnveidos regulējumu citās jomās.

Ārējo tirdzniecību Baltijā nelabvēlīgi turpina ietekmēt investīciju trūkums rūpniecībā, ko kavē pieprasījuma trūkums. Ražošanas sektors visā Baltijā atgūstas lēni, šobrīd pozitīvas tendences vērojamas Lietuvā, tiek prognozēts, ka arī Latvijā un Igaunijā situācija uzlabosies. Arī tūrisma sektors piedzīvo Eiropas Savienībā salīdzinoši lēnāku atkopšanos un izaugsmi pēc-Covid periodā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā aprīlī samazinājies par 6%

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika LDDK: Jāsamazina virsstundu darba samaksas apmērs (+VIDEO)

"No komforta zonas būs jāizkāpj visiem," pauž Andris Bite.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Lasiet arī

Ekonomika Latvija pērn eksportēja preces uz 201 pasaules valsti

Latvija pagājušajā gadā eksportēja preces uz 201 pasaules valsti, kamēr importēja no 172 valstīm, ziņo Centrālā statistikas pārvalde.

Ekonomika Krievijas eksports uz Eiropu pērn nokrities par 68%

Krievijas eksporta apjoms uz Eiropas valstīm pērn veidoja 84,9 miljardus dolāru, kas ir par 68% mazāk nekā gadu iepriekš, liecina valsts Muitas dienesta publiskotie dati.

Ekonomika FM: Latvijas eksportētājiem mazinājies ārējais pieprasījums ES (+VIDEO)

2024. gada otrajā pusē varētu atjaunoties mērena izaugsme.

Ekonomika No dārza mājiņām līdz saldumiem: ko briti pērk Latvijā (+VIDEO)

Lielbritānija ir liela, un daudzi mūsu uzņēmumi vienkārši nevar saražot tik daudz, cik šis tirgus prasa.