• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siguldas novada Pašvaldības policija iesaistās bērnu izglītošanā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 09:11, 08.05.2024


Viens no preventīvajiem pasākumiem ir piedalīšanās Drošības dienās.


Pašvaldības policijai ir svarīgi, lai bērni un jaunieši apzinātos iespējamos apdraudējumus viņu veselībai un dzīvībai.

Siguldas novada Pašvaldības policijas darbs ir ļoti dinamisks. Pašvaldības policija ne tikai nodrošina sabiedrisko kārtību novadā, bet arī dodas pie bērniem un jauniešiem uz mācību iestādēm un informē viņus par aktuālajiem drošības jautājumiem.

Pašvaldības policija vienmēr ir augstu vērtējusi bērnu un jauniešu visaptverošu izglītošanu un prevencijas darbu. Šajā mācību gadā Pašvaldības policija izglītības iestādēs viesojusies 18 reizes un iepazīstinājusi audzēkņus ar savu darbu un profesiju. Jaunajai paaudzei stāstīts par ceļu satiksmes noteikumiem, administratīvo atbildību, bērnu tiesībām un pienākumiem, kā arī par citiem aktuāliem tematiem. Pārspriestas tēmas par atkarību izraisošām vielām, savstarpējām attiecībām un vardarbību skolā, kā arī vispārējo drošību – mājās, uz ielas, ar svešiniekiem un internetā.

Tāpat viens no preventīvajiem pasākumiem, ko veic Pašvaldības policija, ir piedalīšanās Drošības dienās, iepazīstinot bērnus un jauniešus ar savu darbu, inspektoru ikdienas darbā izmantotajiem speclīdzekļiem un operatīvo transportlīdzekli. Būtiski pieminēt, ka šogad septembrī plānots organizēt ikgadējo drošības pasākumu bērniem un jauniešiem Siguldā. Pērn tas notika jau sesto reizi. Tajā piedalās dažādi ar drošību saistīti dienesti un profesiju pārstāvji, kā arī tiek aktualizēti ar drošību saistītie jautājumi, ziņoja vietne sigulda.lv.

Pašvaldības policijai ir svarīgi, lai bērni un jaunieši apzinātos iespējamos apdraudējumus viņu veselībai un dzīvībai, kā arī lai zinātu, kā sevi aizsargāt un pasargāt. Pašvaldības policijai ir būtiski, lai jaunā paaudze zinātu, pie kā vērsties visdažādākajās situācijās un justos droši.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Būs smagi: pašvaldības nākamo gadu gaida ar bažām

Nākamais gads pašvaldībām būs finansiāli smags, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis.

Sabiedrība Rēzeknes novada pašvaldība saņēmusi augstu Eiropas Savienības atzinību (+VIDEO)

Tīklošana ir palīdzējusi izveidot izglītības projektus.

Sabiedrība Nākamajā gadā pašvaldībām nebūs «viegli laiki» - eksperts

Lai arī nākamā gada valsts budžets kopumā vērtējams kā "gana labs", pašvaldībām nākamajā gadā nebūšot "viegli laiki", intervijā Latvijas Radio Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Normunds Audzišs.

Ekonomika LPS: 15 gadu laikā pašvaldību ceļu finansējums ir samazinājies uz pusi (+VIDEO)

"Līdzekļu vairs nav ne tikai attīstībai, bet pat pamatfunkcijām".